Intervenen 200 kilos d'aliments que no complien amb les condicions d'higiene i sanitàries a Barcelona

La Guàrdia Urbana va detectar que eren transportats en un turisme sense envasar i sense respectar la cadena del fred

aLIMENTS
Eren transportats dins un turisme sense cap mesura sanitària ni higiènica | Guàrdia Urbana de Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir una important càrrega d'aliments per no complir amb les garanties ni condicions higièniques i sanitàries  corresponents pel seu transport i conservació. Concretament, el cos policial informava de la localització de 200 kilograms, del que a falta de confirmació, podrien ser arancini, unes boles d'arròs fregides típiques de Sicília. 

Les fonts policials explicaven que la troballa es va realitzar en un registre que es va realitzar en un turisme particular. En els seients posteriors d'aquest, es van trobar diverses caixes d'aquests aliments sense envasar i que no respectaven la cadena de fred. Per aquest motiu, es va presentar una denúncia per l'incompliment de la normativa sanitària i es va procedir al comís i la destrucció dels aliments. 

Denuncien la cuina d’un local per les seves condicions higièniques 

La Guàrdia Urbana ha compartit en el seu perfil les imatges d’una cuina del barri Gòtic de Barcelona on es feia menjar per servir en un restaurant. El local tenia llicència de supermercat que venia menjar cuinat i que, segons la Guàrdia Urbana, el subministrava a un restaurant de la zona. Els responsables de l’establiment van ser denunciats per set infraccions relacionades amb les condicions higièniques i de seguretat del local.

La cuina d'un local del barri Gòtic
Els agents han denunciat les deplorables condicions com es troba aquest local del barri Gòtic | Guàrdia Urbana de Barcelona

Els agents no han facilitat més informació sobre l’establiment, la seva ubicació exacta o que passarà a partir d’aquest moment. L’únic que se sap és que la Guàrdia Urbana de Barcelona ha retirat de la tenda 86 productes no aptes pel consum, quatre botelles d’alcohol sense precinte fiscal obligatori i 1.800 paquets de tabac. Finalment, els agents ho han retransmès a l’Institut de Salut Alimentaria.


Comentaris

envia el comentari