Intervenen 71 quilograms de Khat a l'Aeroport del Prat

La Guàrdia Civil va detenir a dues persones que portaven la substància addictiva
 
Imatge de les plantes intervingudes per la Guàrdia Civil | Cedida

 

Dos passatgers, un britànic i una holandesa, van ser detinguts per la possessió de 71 quilograms de khat, una droga estimulant, a l'Aeroport de Barcelona, segons informa la Guàrdia Civil. Als dos se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública. El detingut és un home de 28 anys i la dona en té 46 anys.

 

  

A més, segons la informació facilitada per les autoritats duaneres, els agents van intervenir a les dues persones que van arribar a ciutat Condal als vols procedents de Nairobi (Kènia), ja que es creia que podrien estar en possessió de substàncies o efectes il·legals a Espanya.

  

 

 

Després de realitzar el reconeixement dels seus equipatges, es van trobar que a les maletes estaven amagats 71 quilograms de la droga khat, una substància lleugerament estimulant que normalment s'utilitza a les llars, esdeveniments i cafès de khat. En més d'un país de la Unió Europea, la droga està prohibida i portar-la significa caure en una acció delictiva.

 

Imatge de la droga intervinguda | cedida

 

¿Què és el khat?

Es tracta d'una petita fulla d'una planta amb propietats estimulants que va ser una droga molt importada a Europa, sobretot al Regne Unit. Segons informa 'BBC Mundo', aquesta substància fa que els consumidors se sentin més feliços i conversadors. 

Problemes de salut derivats de la consumició del khat


Els problemes de salut derivats d'aquesta droga són molts. Es creu que pot empitjorar l'estat mental i provoca sentiments d'ansietat i agressivitat, segons recull el citat mitjà. A més, les propietats addictives de la substància són similars a la cafeïna.

Imatge de la droga intervinguda a l'Aeroport del Prat | cedida