ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Intervenen 76 cries de tortuga protegida a l'Aeroport del Prat

El vol procedia de les Illes Seychelles i havia fet escala a Doha, al Qatar

tortugues
Intervenen 76 cries de tortuga protegida a l'Aeroport del Prat | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil  ha intervingut 76 cries vives de tortuga protegida a l'Aeroport del Prat. Un passatger italià les transportava en el seu equipatge i va ser interceptat el 5 d'abril a la duana de la Terminal 1. Venia en un vol procedent de les Illes Seychelles amb escala a Doha (Qatar).

Els agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil van dipositar les cries al zoo de Barcelona i al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya. L'espècie de tortuga, 'Aldabrachelys gigantea', és originària de l'arxipèlag de Seychelles i es considera com una de les més grans del món. Els mascles poden arribar als 250 quilos i les femelles fins als 165. Poden viure fins a 165 anys. Està protegida per la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres.

tortugues
Els agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil van portarles cries al zoo de Barcelona i al CRAR de Catalunya | Guàrdia Civil

Intervenen 6 tortugues a Salou que es venien il·legalment per Internet

El passat mes de febrer, concretament el dia 22, la Guàrdia Civil va dur a terme una operació a Salou, al Tarragonès, en què va intervenir un total de 6 tortugues de terra que es venien il·legalment a través d’Internet. L’operació policial també va comptar amb la declaració de dues persones investigades, en aquest cas, per un presumpte delicte contra la fauna.

Així ho va informar la policia espanyola en un comunicat en què també explicava que l’espècie intervinguda era la ‘tortuga mora’, coneguda amb el nom científic ‘Testudo graeca’. Aquests animals van ser requisats gràcies a una investigació que agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil van iniciar a partir de la descoberta d’un anunci en què es venien aquestes tortugues en un conegut portal d’Internet.

Intervenen un quilo de corall vermell a la Costa Brava

Els Agents Rurals van intervenir, el passat mes de setembre, prop d’un quilo de corall vermell que havia estat extret de forma il·legal del Cap de Creus, a la Costa Brava. Es dona el cas que l’home tenia una de les 12 llicències concedides pel Ministeri d’Agricultura, cosa que, segons el Departament d’Agricultura de la Generalitat, dificultava el control i la inspecció de l’activitat de l’infractor.

La intervenció es va dur a terme el dia 21 de setembre, després de diversos dies de vigilància. L’actuació es va realitzar just quan l’home va desembarcar el material en un port no autoritzat, a la zona del Port de la Selva, a l’Alt Empordà, amb una embarcació recreativa prohibida per fer aquesta activitat.

 


Comentaris

envia el comentari