Intervenen un milió i mig de paquets de tabac il·legal al Port de Barcelona

El tabac venia de Vietnam i està valorat en 6,2 milions d'euros en total

Imagen de archivo de la Guardia Civil.
La Guàrdia Civil ha intervingut unmilió i mig de paquets de tabac  | Cedida

La Guàrdia Civil, juntament amb l'Agència Tributària, han intervingut un milió i mig de paquets de tabac de contraban, valorats en 6,2 milions d'euros, al Port de Barcelona. Ha estat en una operació conjunta feta també en col·laboració de la Unitat d'Anàlisis de Risc (UAR) de la Duana de Barcelona.

Tot i que ha sigut avui quan s'ha informat sobre la intervenció, ho ha fet el Ministeri d'Hisenda, aquesta es va fer el passat dia 30 juliol, és a dir, fa una setmana. Es va iniciar gràcies als antecedents i les informacions que la UAR tenia disponibles.

El tabac venia de Vietnam

Els paquets de tabac intervinguts van ser descoberts a Barcelona i procedien de Vietnam, en concret, es trobaven dintre de tres contenidors diferents que havien arribat a la capital catalana des del país asiàtic.

Aquests productes intervinguts viatjaven amb documentació corresponent a articles de vidre i no a tabac, a més, no portaven les cintes preceptives que han de portar i tampoc la documentació pertinent per acreditar que es tracta d'una importació legal.

Per tot això, ara l'Agencia Tributària i la Guàrdia Civil es troben en procés de tramitar una denúncia per un delicte de contraban, ja que, el conjunt de tots els paquets de tabac que es van intervenir superaven, per molt, el llindar dels 15.000 euros. De moment, la investigació segueix oberta i no es descarta que en un futur es puguin arribar a fer detencions.

Detenen 2 transportistes de les màfies del tabac a la Jonquera

Fa unes dues setmanes, la Guàrdia Civil va intervenir en dues operacions diferents un total de 6.575 paquets de tabac de contraban a la frontera de la Jonquera. Una de les actuacions es va fer en un autobús que feia el recorregut Barcelona-Niça, a la seva bodega s'hi amagaven 872 paquets de la marca Malboro i 201 de Malboro Gold.

La segona actuació es va fer també en un altre autobús, aquest viatjava en direcció França i s'hi van trobar 5.502 paquets de tabac al seu interior, també de la marca Malboro. Els dos ciutadans propietaris de les maletes en les quals van ser trobats els paquets de tabac van ser detinguts per un suposat delicte de contraban, es tracta de dos ciutadans senegalesos de 19 i 38 anys.


Comentaris

envia el comentari