Inundacions

Inundacions per les fortes pluges a Catalunya: rescaten un home ofegat dins del cotxe

L'home es troba en estat greu

Terribles conseqüències a causa del mal temporal a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat han rescatat un home ofegat dins del seu vehicle a causa de les inundacions provocades pels forts ruixats d'aquesta tarda a Mataró, a la comarca del Maresme.

L'avís dels fets s'ha produït a les 19:52 hores d'aquesta tarda, quan el vehicle de la persona accidentada, s'hauria quedat encallat per l'acumulació d'aigua. Gràcies a la ràpida actuació dels Bombers de la Generalitat i del personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'home ha pogut ser rescatat i l'han traslladat a l'Hospital de Mataró.

«A Mataró, rescatem una persona ofegada de dins un cotxe encallat per l'acumulació d'aigua a un pas soterrani. Se l'ha remuntat i evacuat a l'hospital de Mataró. Ara, els GRAE subaquàtics, el Grup Operatiu de Suport (GROS) i els Bombers revisen la zona per assegurar que no hi hagi ningú més».

«Rescat d'una persona a Mataró, que ha estat traslladada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en estat greu a l'hospital de Mataró. En aquest servei hi ha treballat els Bombers de la Generalitat i tres unitats del SEM».

▶️ El vídeo de la setmana

El Maresme i la Selva les més afectades

Una intensa tempesta que ha assolat aquest divendres a la nit la comarca del Maresme ha deixat 90 litres per metre quadrat en una hora a la zona del port de Mataró i ha enfonsat un vaixell. S'han posat barreres de contenció per possible contaminació, però no es té constància que hi hagi fuita del combustible, segons Protecció Civil.

Els Bombers han rebut 55 avisos entre les sis de la tarda i les vuit del vespre a causa de les tempestes, 42 de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord i 13 de la Regió d'Emergències de Girona. Dins d'aquests àmbits, les comarques més afectades han estat la Selva i el Maresme.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut des de les set de la tarda unes 90 trucades per aquest episodi de pluja. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat i demana limitar la mobilitat a Mataró i a altres zones properes afectades per les fortes pluges, atès que es mantenen moltes incidències per acumulacions d'aigua.