Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Temperatures cap amunt amb ambient càlid aquest divendres

ÚLTIMA HORA

Desallotgen un edifici de Badalona per un resident electrocutat

Els Mossos investiguen la mort d'un jove després d'una reducció policial a Abrera

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació | El noi anava lligat a l'ambulància, tal com marca el protocol en casos de patologies psiquiàtriques
El noi va morir a l'ambulància del SEM per una aturada cardíaca a Abrera. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un noi de 26 anys que va perdre la vida a Abrera (Baix Llobregat) en patir una aturada després de ser reduit pels Mossos, tal com ha avançat Ser Catalunya i han confirmat a CatalunyaDiari.cat fonts de la investigació. Els Mossos d'Esquadra van intervenir per reduir un noi jove que tenia una patologia psiquiàtrica i que estava molt agitat després de ser requerits per familiars de la víctima aquest dissabte a la tarda.

 

La patrulla de Mossos va activar també una patrulla de la Policia Local d'Abrera i una ambulància del SEM. La intenció de la policia i dels tècnics del SEM era poder immobilitzar el noi per poder-lo ingressar en un centre de cures psiquiàtriques, tot i que ell, fora de control, no ho va posar fàcil. La policia va haver de lligar i emmanillar l'home, de més 100 quilos, a casa seva i transportar-lo fins a l'ambulància que l'esperava al carrer.

 

Actuació proporcional de Mossos i Policia Local

Després de poder reduir el jove, al centre de la ciutat d'Abrera, tal com han explicat fonts de la policia del municipi a aquest mitjà, el noi va ser pujat a l'ambulància del SEM i va ser allà quan va patir, segons l'autòpsia, una aturada cardíaca i va acabar morint quan van arribar a l'hospital. Tècnics del SEM van realitzar durant 30 minuts i durant el trasllat cap a l'hospital reanimació a l'home. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de la regió Metropolitana Sud, a qui pertoca per organització geogràfica Abrera, ha obert una investigació per aclarir els fets.

 

De totes maneres, i segons les primeres diligències, s'assegura que l'actuació dels agents dels Mossos i de la Policia Local d'Abrera que van participar en la reducció del jove va ser proporcional i tal com detalla el protocol. Haurà de ser la investigació final i també el jutge, si es judicialitza la mort, qui en digui l'última paraula. Fonts municipals han assegurat a CatalunyaDiari.cat que l'home es va començar a trobar malament quan estava a la llitera i va morir quan ja estava a l'hospital i no durant la reducció per part dels efectius policials. El jove anava lligat a la llitera de l'ambulància. Segons fonts consultades, tal com marca el protocol en aquests casos.