Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Sergey Protosenya amb la seva dona i la seva filla

Sergey, l'home mort a Catalunya amb la seva família assassinada: no hi ha res clar

La policia no descarta que es tracti d'un crim mafiós emmascarat com a assassinat masclista

Sergey Protosenya és el multimilionari rus que dimarts va aparèixer penjat al costat dels cadàvers de la seva dona i la seva filla a Lloret de Mar (Girona). La primera hipòtesi apuntava a un doble crim masclista amb posterior suïcidi. Però amb el pas de les hores han aparegut nous elements que sembren el dubte.

Sergey Protosenya era directiu de l'empresa 'Novatek' que gestiona el gas rus, i tenia una fortuna de 400 milions d'euros. Ell i la seva família van aparèixer morts en un xalet de luxe de la costa catalana. La primera pregunta que es va fer la policia és què el va portar a cometre una barbaritat com aquesta.

La seva dona Nataliya, de 53 anys, i la seva filla de 15 van ser assassinades a destralades mentre dormien. Sergey, un home de 55 anys, va aparèixer penjat a la barana d'unes escales al jardí. Els Mossos d'Esquadra investiguen ara si es podria tractar d'un crim mafiós emmascarat.

El magnat rus Sergey Protosenya

Sergey Protosenya és un prestigiós magnat rus que ostentava un alt càrrec en una important companyia nacional. Es tracta de 'Novatek', una empresa russa encarregada de la distribució del gas a altres parts del món. Protosenya, enginyer de professió, era al consell d'administració de 'Novatek'.

Imatge de Sergey Protosenya en blanc i negre
Sergey Protosenya, el magnat rus mort | Cedida

Ell, la seva dona i els seus dos fills (un jove i una adolescent) vivien a França, però tenien una casa a Lloret. Aquesta Setmana Santa, el matrimoni i la seva filla van viatjar fins a la costa catalana per a les vacances. L'altre fill es va quedar a França, i de fet va ser ell qui va donar la veu d'alarma en no poder contactar-hi.

Dilluns va parlar amb ells per última vegada, però dimarts no hi havia manera de contactar amb ells així que va trucar a la policia. Quan els agents van entrar al xalet van trobar la dramàtica escena. En una habitació hi havia la mare i la filla mortes, mentre que l'home s'havia penjat al jardí.

Una vida de luxe

Sergey i la seva família portaven una vida de luxe que a més mostraven sense pudor a través de les xarxes socials. Viatges a tot tren, partits de golf, restaurants de luxe i roba cara que la resta dels mortals ni podrien somiar. Llavors, què el va portar a cometre aquesta bogeria i carregar-s'ho tot de cop?

Segons la investigació policial no hi havia denúncies prèvies per maltractament contra el magnat rus. Tot i això, l'escena apuntava clarament a un crim masclista. Sergey hauria matat la seva dona i les seves filles amb un ganivet i una destral, i després s'hauria suïcidat penjant-se al jardí.

Imatge de la família Protosenya
La família Protosenya, protagonista de la tragèdia de Lloret | Cedida

No obstant això, no seria la primera vegada que un home del seu estatus social comet una barbaritat semblant. A França, sense anar més lluny, l'aristòcrata Xavier Dupont de Ligonnès va matar la seva dona i els seus quatre fills a la nit i després va desaparèixer. En aquell cas, però, es va revelar que l'assassí estava arruïnat.

Hi ha coses que no quadren

Al lloc del crim no hi havia cap nota de suïcidi, i la policia està investigant les trucades i els missatges dels telèfons de la família. De moment, però, la violència de gènere continua sent la principal hipòtesi dels investigadors. Tot i això, hi ha una cosa que va passar el mateix dia a milers de quilòmetres que suggereix una altra versió.

Un altre magnat vinculat al negoci del gas va aparèixer mort al costat dels cadàvers de la seva dona i la seva filla en les mateixes circumstàncies. Va passar a Moscou, en un escenari calcat on els Mossos es van trobar al xalet de Lloret. Per tant, això obre la possibilitat d'un crim mafiós encobert.

Hi ha un altre detall que cridà l'atenció dels experts: malgrat l'assassinat brutal de la mare i la filla, l'home no portava taques de sang. A més, a terra hi havia un mitjó tacat de sang. Presumiblement s'ho va posar l'homicida com a guants per no deixar petjades a l'arma.

La investigació segueix en marxa

Al lloc del crim van trobar també el ganivet i la destral amb què presumptament s'havien comès els crims. Els dos objectes i el mitjó s'han enviat a analitzar per veure si tenen alguna resta d'ADN. També estan revisant les càmeres de seguretat per veure si algú més va entrar a la finca.

Fotomuntatge de la parella formada per Sergey i Nataliya Protosenya
Sergey i Nataliya, el matrimoni rus mort | Cedida

Les autòpsies dels cossos i la declaració del fill supervivent ajudaran a donar llum a aquest cas tan estrany. Ahir hi va haver concentracions a Lloret de Mar contra la xacra de la violència masclista. Si es confirma, Nataliya i la seva filla serien les víctimes número 12 i 13 de la violència de gènere a Espanya.

En el cas de Moscou, el magnat rus de 51 anys Vladislav Avaiev va aparèixer mort amb una pistola a la mà. La seva dona, Yelena, i la seva filla de 13 anys van aparèixer mortes a trets al mateix apartament de la capital russa. Avaiev havia estat accionista de 'Novatek' i alt funcionari del govern rus.