Els investigadors no descarten que uns caçadors furtius siguin els assassins de la parella de Susqueda

Es tracta d'una zona on són molt habituals els enfrontaments entre caçadors il·legals i autoritats

Els Mossos van localitzar els dos cadàvers dimarts
Els Mossos van localitzar els dos cadàvers dimarts | Cedida

La carretera que envolta el pantà de Susqueda, la zona on van desaparèixer Marc i Paula aquest agost i on dimarts els Mossos van trobar els cadàvers d'una parella amb clars signes de violència, està envoltada d'un gran bosc. De fet, tan sols els que coneixen la zona s'hi poden endinsar sense por a perdre's. Més enllà de la riquesa natural, la zona és també un lloc on és molt habitual veure caçadors de porcs senglars que es coneixen els voltants del pantà gairebé a la perfecció. Alguns d'ells, però, actuen fora de la legalitat i no poques vegades han protagonitzat greus incidents. És justament sobre aquest grup que recauen les sospites dels Mossos d'Esquadra, que continuen investigant per esbrinar qui va posar fi a la vida de la parella localitzada al pantà fa dos dies. 

Marc i Paula van desaparèixer el dijous 24 d'agost, quan eren a la zona amb la intenció de fer una excursió en caiac i, tot i que encara no hi ha confirmació oficial, els Mossos ja donen per fet que els cadàvers localitzats dimarts són els seus. El que més va sorprendre els investigadors són els clars indicis de violència que presentaven els cossos. La víctima masculina portava la seva motxilla plena de pedres, mentre que la noia podria haver rebut un tret al cap. Tot això fa pensar que l'enfrontament, abans de la mort, va ser molt dur, i que qui sigui que els hagi matat, no volia deixar cap rastre, arribant fins i tot a tirar el cotxe al pantà. 

La zona de Susqueda és ideal per a la caça, segons 'El Español', per la gran població de porcs senglars. «Abans teníem molts veïns, però ara cada cop en som menys», assegura una dona, que assenyala que és per això que els animals viuen sense gaires enemics. La caça és legal i està permesa sempre que hi hagi una llicència. El problema és que alguns no la tenen i actuen fora de la llei, provocant alguns enfrontaments greus amb les autoritats. Segons els veïns, no «seria estrany» que els furtius hagin posat fi a la vida de la parella, tot i que assenyalen que «mai no ha passat res». Aquesta hipòtesi cobra encara més força tenint en compte que si finalment l'autòpsia confirma que es tracta de Marc i Paula, els joves no tenien cap enemic ni tampoc eren problemàtics. 


Comentaris

envia el comentari