Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre

Anticorrupció demana investigar Aguirre i Cifuentes pel finançament il·legal del PP de Madrid

El Ministeri Fiscal ha demanat que les dues expresidentes de la Comunitat de Madrid siguin investigades per la seva relació amb el cas Púnica

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que s'investiguin a les expresidentes de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes pel presumpte finançament irregular del PP a la regió. Així ho han demanat les fiscals Carmen Cerrdá i María Teresa Gálvez al jutge Manuel Garcia Castellón, que instrueix el cas Púnica, un macrosumari sobre corrupció a Madrid obert des de l'any 2014. 

  

El Ministeri Públic argumenta que  Esperanza Aguirre hauria participat en reunions clau en les quals, presumptament, s'hauria negociat el finançament irregular del PP en diverses campanyes electorals, que inclouria un canvi en la llei per tenir tot el control sobre els contractes de publicitat, els quals s'utilitzaven per fer circular les donacions de les empreses cap a la suposada caixa B del partit. Durant aquest temps, l'expresidenta hauria estat líder dels populars a Madrid, motiu pel qual se sol·licita al jutge que l'imputi.

Cristina Cifuentes també podria ser imputada

En el cas de Cristina Cifuentes, l'UCO va elaborar un informe que acusava l'expresidenta d'haver-se saltat els tràmits en l'adjudicació de la cafeteria de l'Assemblea de Madrid al grup Cantoblanco, propietat de l'empresari espanyol i amic íntim d'Esperanza Aguirre, Arturo Fernández. Els agents de la Guàrdia Civil van sembrar el dubte sobre la puntuació que se li va donar a l'oferta de l'empresari i van apuntar a irregularitats en la composició dels òrgans de contractació.

  

Diverses fonts jurídiques han explicat que el magistrat estudiarà a fons l'escrit abans de prendre una decisió.  Cal remarcar que l'acusació popular del cas i la mà dreta d'Aguirre, Isabel Gallego, exdirectora de Comunicació de Presidència, fa temps que insisteixen que s'inclogui l'exdirigent en aquesta investigació.

També et pot interessar...