Investiguen la presumpta agressió d'una mestra a una alumna per pintar la bandera espanyola

S'ha iniciat un expedient disciplinari a la professora per falta lleu
La professora va estripar el treball de l'alumna en públic | Cedida

 

Un jutjat de Terrassa investiga els fets que van tenir lloc el passat 17 de juny a l'escola Font de l'Alba, del mateix municipi, quan una professora va agredir, presumptament, a una alumna per pintar una bandera espanyola en una llibreta escolar. El jutge està esperant la resposta de la fiscalia per saber quin il·lícit penal considera que s'hauria de seguir investigant. Per la seva part, la Conselleria d'Educació ha encarregat un informe als serveis territorials i ha iniciat un expedient disciplinari a la professora per una falta lleu, segons avança 'ElPeriódico'.

 

En conèixer els fets la gent es va acostar a l'escola per mostrar el seu suport a la nena | Cedida

 

Unes banderes d'Espanya acompanyades de la frase 'Viva España'

El 17 de juny la menor va anar a l'Hospital de Terrassa, a urgències, acompanyada dels seus pares, perquè tenia molèsties a l'esquena i a una mà. A l'informe mèdic s'explica que la nena «a classe ha dibuixat unes banderes d'Espanya acompanyades de la frase 'Viva España' a l'àlbum de fi de curs». També recull que la professora «l'ha cridat, l'ha agafat de la camiseta i en fer-ho la nena ha caigut contra el terra colpejant-se l'esquena, i posteriorment l'ha agafat del coll per treure-la de classe».

 

La mare es va trobar a la seva filla plorant quan la va anar a recollir a les 13.00 hores i es van dirigir a direcció per explicar-ho tot. A les 17.00 hores van anar a urgències i després van presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra. L'informe mèdic assenyala que la nena tenia «molèsties a la zona toracolumbar després del cop, molèsties al primer dit de la mà dreta i molèsties on té una hèrnia pendent d'operar».

 

«Indicis d'una falta administrativa»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va explicar a la comissió d'Educació al Parlament de la Generalitat que veu «indicis» d'una «falta administrativa» en el cas d'aquestes persones i que actuarà en funció del que digui la investigació policial. De moment, el departament ha obert un expedient disciplinari per una falta lleu a la professora després de considerar que no ha quedat demostrat que hi hagués un «maltractament físic», però sí que hi han fets com el de trencar el treball d'una alumna en públic o deixar-la sola al passadís que podrien constituir una falta lleu.

 

També et pot interessar...