rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Investiguen un veí de Balaguer acusat de vendre punts del carnet de cotxe

La policia va iniciar una investigació arran de descobrir nombroses denúncies a la mateixa persona en diferents llocs d’Espanya però que coincidien en dates i hores
Imatge d'arxiu | Pixabay

 

 

Un veí de Balaguer està sent investigat per la Guàrdia Civil com a conseqüència d’un possible frau derivat de la venda de punts del carnet de conduir. La investigació iniciada pels agents podria arribar a afectar un total de 26 persones, totes elles repartides per diversos punts de la península, que haurien pagat per estalviar-se la sanció corresponent remetent totes les seves denúncies a una sola persona. 

El preu pels punts venuts oscil·lava entre els 50 i els 150 euros

El modus operandi dels infractors era sempre el mateix: un cop havien estat multats per excés de velocitat en qualsevol punt del país, es posaven en contacte amb l’home resident a la capital de la Noguera. Aquest es feia passar, a canvi d’una remuneració econòmica, com a conductor del vehicle en qüestió, que havia estat prèviament sancionat.

 

Segons informacions de la Guàrdia Civil, el preu per cada punt adquirit podia oscil·lar des dels 50 euros fins a un total de 150. El mitjà utilitzat per dur a terme aquest tipus d’estafa, i per establir el contacte i els canals de comunicació entre els conductors sancionats i el veí de la Noguera, no era altre que diverses pàgines web que el noguerenc havia creat especialment per l’ocasió.

 

Imatge d'arxiu | Pixabay

 

Van descobrir moltes denúncies on coincidien nom, dates i franja horària, però en llocs diferents

Els inicis de la investigació es remunten a la ciutat de Màlaga, on les autoritats van fer un descobriment molt sospitós i que els hi va cridar especialment l’atenció. I és que la Jefatura Provincial de la província andalusa va observar un gran nombre de denúncies que requeien sobre el mateix veí balaguerí.

 

En analitzar-les més profundament, es van adonar que aquestes denúncies –totes per excés de velocitat– corresponien a llocs totalment diferents i allunyats entre sí, però que coincidien en dates i, fins i tot, en franja horària.

 

Aleshores es van centrar en els expedients de sanció, fet que va permetre comprovar a la Direcció General de Trànsit que, de tots els vehicles amb els quals havien ‘enxampat’ l’infractor, cap era propietat d’aquell home.