Investiguen els abusos sexuals a una menor en una comissaria dels Mossos a l'Hospitalet

L’acusada és una dona major d’edat que hauria obligat a despullar-se a la víctima a les dependències de l’Hospitalet

Investiguen pressumptes abusos a una menor a la comissaria dels Mossos, a l'Hospitalet
Investiguen presumptes abusos a una menor a la comissaria dels Mossos, a l'Hospitalet | Cedida

 

Una menor va denunciar haver patit abusos sexuals el passat mes de novembre en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. La jove va denunciar que havia estat tancada amb una altra dona, major d’edat, tot i que està prohibit barrejar menors i adults. Allà la dona, segons ‘El País’, va obligar a la víctima a despullar-se, se li va llençar a sobre i va intentar fer-li un petó. En aquests moments, una jutgessa de l’Hospitalet de Llobregat investiga els fets.

La menor va ser detinguda per robatoris i danys i la van tancar en un calabós amb una altra dona major d’edat. Poc després va arribar la presumpta agressora, una dona d’origen colombià detinguda per lesions i atemptats contra agents de l’autoritat. Segons descripcions de la víctima, en les seves declaracions, l’acusada va intentar agredir-la. Els agents van declarar no haver sentit res, però sí que van veure alguna cosa estranya a les càmeres de seguretat i van decidir separar-les.

Els fets van succeir el diumenge 11 de novembre de l’any passat. Segons explica un portaveu de la policia autonòmica, aquell dia hi havia «saturació» de detinguts a la comissaria de l’Hospitalet. Els Mossos tenien 23 detingut i les seves dependències únicament compten amb nou cel·les, per la qual cosa van decidir agrupar els detinguts per sexes, però ajuntant menors d’edat amb adults.

Teòricament està prohibit ajuntar menors amb adults en les cel·les | cedida

 

Està prohibit ajuntar menors amb adults

El protocol d’actuació de la Secretaria d’Estat de Seguretat prohibeix que els menors d’edat comparteixin cel·la amb adults. Finalment, la Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos va obrir un expedient disciplinari contra qui «va prendre aquesta decisió». Cal destacar, que ‘El País’ ha explicat que la comissaria de l’Hospitalet té un protocol que, en el seu cas, sí que permetria que en una de les cel·les coincidissin menors i adults.

En aquests moments, la policia ha declarat que aplicarà «mesures correctores», sense especificar quines i tant la víctima com l’agressora ja han declarat davant de la jutgessa.


Comentaris

envia el comentari