rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Investiguen el detingut pel crim de Susqueda per una suposada agressió sexual l'any 2011

Els fets haurien tingut lloc en una fundació especialitzada en inserció de persones on Magentí va entrar després de sortir de la presó
Imatge de Jordi Magentí Gamell publicada al Facebook | Facebook

 

El sumari de la investigació del doble crim de Susqueda segueix aportant noves informacions sobre l'assassinat del Marc i la Laura, però també sobre el passat del seu presumpte assassí, Jordi Magentí.

 

En el marc de la instrucció, el jutge ha decidit obrir una nova línia d'investigació sobre el detingut per una suposada agressió sexual l'any 2011. Els fets haurien tingut lloc en una fundació especialitzada en inserció de persones on Magentí va entrar després de sortir de la presó un cop va complir la condemna per l'assassinat de la seva dona.

 

A la fundació, el presumpte assassí de Susqueda va mantenir una relació amb una treballadora que hauria estat agredida sexualment segons va denunciar la psicòloga del centre. Els fets, però, no van ser denunciats en aquella època perquè la víctima tenia «por» que Magentí tornés a ingressar al centre penitenciari.

El jutge investiga el pas de Megentí pel centre

Considerant que aquesta agressió pot «tenir relació amb els fets investigats», el jutge ha dictat una interlocutòria per investigar-ho i requereix a la fundació perquè realitzi un informe cronològic global de la relació, les circumstàncies personals i el pas de Magentí pel centre.

 

En concret, sol·licita que s'especifiquin i s'expliquin «aquelles circumstàncies observades i valorades directament pels professionals o notificades als mateixos per part d'altres usuaris del centre relacionats amb la possible comissió d'un delicte de violència de gènere i/o agressió sexual».

Una persona amb problemes de salut mental

Aquests tipus de comportaments de Magentí ja havien estat analitzats als documents del sumari. De fet, quan l'any 2008 va començar un tractament de salut mental, se'l va definir com un home amb «un trastorn de la personalitat obsessiu» amb «la presència de perfeccionisme i una excessiva inflexibilitat vers les normes morals».

 

Des d'aleshores, el detingut pel crim de Susqueda ha passat per alts i baixos pel que fa al seu estat emocional, havent d'anar a un psicòleg i un psiquiatre de forma assídua. No obstant això, l'any 2017 tan sols va seguir un tractament des de febrer fins a novembre, mes en què consta la seva darrera visita.