Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Investiguen l'Ajuntament del Morell per unes subvencions sense justificar

La gestió correspon a l'antic govern, comandat per CiU | Els Mossos han escorcollat l'Ajuntament a petició de la Fiscalia

Agents de la policia judicial dels Mossos d'Esquadra de paisà sortint de l'Ajuntament del Morell. Foto: TarragonaDiari.cat

Aquest matí a les nou, l'Ajuntament del Morell ha rebut la visita dels Mossos d'Esquadra, de paisà, a la recerca d'uns documents en el marc d'una investigació de la Fiscalia Provincial sobre unes subvencions que va atorgar el consistori anterior, segons la denúncia, sense justificar. El cas, denunciat per Units pel Morell-AM (marca blanca d'ERC), correspon a l'antic mandat, en què el ple comptava amb majoria absoluta de Convergència i Unió. Ara, aquests últims governen en un pacte des de les eleccions municipals de 2015 amb el PSC. La investigació l'està fent un jutjat de Tarragona i els Mossos d'Esquadra —en funcions de policia judicial— han entrat aquest matí a la seu de l'Ajuntament del Morell a petició de la Fiscalia.

Segons les primeres informacions a les quals ha tingut accés TarragonaDiari.cat, els Mossos d'Esquadra han requerit informació d'expedients de subvencions d'altres anys. Durant la campanya electoral aquest tema ja va estar a l'ordre del dia, l'oposició va centrar part de les seves crítiques en aquest sistema de subvencions que segons alguns partits no s'acabaven de justificar. La policia judicial també ha requerit informació de la contractació de la gespa de l'estadi municipal del Morell. Segons han explicat fonts del govern municipal a aquest mitjà, el procediment de subvencions ja va ser «regularitzat» a l'inici d'aquest mandat.

El procés es troba en un estat inicial, per la qual cosa no es creu que hi hagi nova informació, a l'espera de l'anàlisi de la documentació recollida. El presumpte delicte investigat és el de malversació de fons públics i s'hauria produït entre els anys 2010 i 2015, en relació a unes subvencions percebudes per part de catorze entitats del municipi.

L'Ajuntament del Morell està convençut que els diners van ser utilitzats correctament

Hores més tard de l'actuació judicial el consistori morellenc ha emès un comunicat en què assegura estar a disposició dels Mossos d'Esquadra i de la Fiscalia, alhora que es mostra «convençut» que els diners lliurats a les entitats «han estat utilitzats amb la finalitat per la qual van ser concedides les diferents subvencions». En aquest sentit, el govern ha reafirmat la seva confiança en la «bona gestió» de les entitats del Morell.