Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

El descarrilament va suposar la mort d'un passatger de 36 anys i va provocar danys a 49 persones

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses
Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses | ACN

 

Un descarrilament mortal. El jutjat d'Instrucció número 4 de Terrassa investiga dos membres d'Adif pel descarrilament d'un tren de Rodalies el passat 20 de novembre a Vacarisses, al Vallès Occidental

L'accident va provocar la mort d'un passatger de 36 anys i danys a 49 persones. Segons ha avançat el diari 'El Mundo' aquest divendres i han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), un dels dos imputats és un «legal representant» de l'empresa pública i l'altre és un «empleat sense responsabilitats directives»

Ja hi va haver accidents a la mateixa zona

Tots dos van comparèixer davant la magistrada que instrueix aquest cas el passat dijous. Adif ha rebutjat fer declaracions sobre aquesta qüestió i s'ha limitat a recordar que «hi ha una investigació judicial en curs». La jutgessa no ha atribuit encara cap delicte concret a aquests dos imputats, a l'espera que s'acabin de recopilar les proves i informes que ha sol·licitat.

Així mateix, ha encarregat als Mossos d'Esquadra que investiguin dos accidents més que van tenir lloc a la mateixa zona els anys 2009 i 2011 per causes similars. Un total de vuit afectats pel sinistre de Vacarisses s'han personat en aquesta causa.

Xoc mortal a Castellgalí

El Síndic de Greuges ha obert una investigació de l'accident ferroviari de divendres passat, 8 de febrer, a Castellgalí, BagesRafael Ribó ha demanat informació al Departament de Territori i Sostenibilitat i a Adif, a través del Ministeri de Foment, per analitzar l'actuació de les administracions públiques en aquest xoc mortal. 

El Síndic també ha demanat informació sobre les avaries que han tingut lloc aquest dijous, en la senyalització de les infraestructures de l'operador ferroviari, per la qual cosa també es posarà en contacte amb la Delegació del Govern a Catalunya i amb el servei de Rodalies.

Amb aquesta actuació, el Síndic dona continuïtat a nombroses resolucions i a l'informe monogràfic de finals de 2016 sobre el dèficit d'inversions ferroviàries i on recull 75 recomanacions per millorar el servei. Pel Síndic, és una evidència que el traçat de la xarxa ferroviària de Rodalies i Regionals es manté pràcticament intacta des de fa gairebé quaranta anys.


Comentaris

envia el comentari