Investiguen un metge per presumptes abusos sexuals dues dones, una d’elles menor, a Barcelona

El metge ja ha estat apartat de la pràctica com a mesura cautelar

Imatges del seguiment dels Mossos d'Esquadra al partit Nàstic - Saragossa
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra han obert aquest dijous, 15 de març, una investigació contra un metge de la zona de Barcelona arran d’un parell de denúncies interposades per dues dones, que hauria abusat sexualment d’aquestes al·legant raons mèdiques.

Les denunciants, d’altra banda, tenen 17 anys i 30, respectivament. L’investigat, de 40 anys i d’origen colombià, hauria dut a la pràctica tocaments inapropiats a les dones perquè, segons han relatat aquestes als Mossos, el metge els hauria forçat la revisió mèdica dels genitals servint-se de qualsevol excusa mèdica.

Els Mossos ja investiguen l’home

Ha estat la nota del succés. L’home —qui, segons les denunciants, també havia optat per dur a terme tocaments en altres parts del cos— ja ha estat apartat de la praxi mèdica pel Departament de Salut.

El doctor, que exerceix tant a la sanitat pública com a la privada, a la zona de Barcelona i del Baix Llobregat, ja ha passat a mans dels investigadors dels Mossos d’Esquadra. Aquests, de fet, no descarten la possibilitat que hi hagi altres víctimes que podien haver estat ateses des del 2012.

Finalment, la Unitat Central de Menors del cos policial català ja tutela la investigació —arran de la denúncia de la noia de 17 anys— i els Mossos afirmen que van obrir la investigació després de rebre la primera denuncia a principis d’any.

El Departament de Salut ja l’ha apartat

Ho van fer, de fet, només rebre la denúncia. Com a mesura cautelar, el departament en qüestió va optar per apartar al metge de 44 anys i, a hores d’ara, resten a l’espera de veure com evolucionarà el cas.

El departament, finalment, ha explicat que l’home no conserva cap mena d’antecedent per aquesta mena d’abusos. L’expedient del facultatiu conté el certificat negatiu de delictes sexuals i tampoc presentava cap queixa en cap registre requerit per habilitar la seva contractació.


Comentaris

envia el comentari