rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Tercer dia consecutiu amb grans retards a Rodalies

Investiguen un mosso per provocar la pèrdua de visió a un ocupa a l'Hospitalet

Els fets van tenir lloc el maig, quan el cos policials estava desallotjant una nau, on la víctima dormia amb un altre home
Imatge de Ramón Gómez, després de ser presumptament agredit per un mosso | Cedida

 

Un agent dels Mossos d’Esquadra està sent investigat pel Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat per haver causat la pèrdua de la visió d’un ull a un home que ocupava una nau. Els fets van tenir lloc a finals del mes de maig, quan dos membres del grup de Delinqüència Urbana van anar a l’edifici de nit per atendre una denúncia de la propietària per usurpació i un possible robatori.  

 

En la nau, que es troba al número 113 del carrer Miquel Romeu de la població barcelonina, els agents hi van trobar dos homes, entre ells la víctima de la presumpta agressió, Ramón Goméz. Segons explica Gómez, aquella nit va sentir diversos cops a la porta i quan a obrir-la una mica per veure que passava: «Sense dir-me res, em van punxar amb la porra extensible a l’ull».

 

La víctima ha declarat: «Ens van apallissar»

«Ens van apallissar», ha comentat la víctima després d’explicar que només va obrir la porta quatre centímetres i que de seguida va rebre el cop a la cara. L’home va ser atès posteriorment en el servei d’urgències oftalmològiques d’un hospital. Segons el seu advocat, David Aranda, l’informe mèdic que hi van emetre confirmaria que «la lesió és compatible amb un cop de porra».

 

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

L’advocat de Ramón Gómez ha negat la versió policial dels fets on es diu que Gómez va intentar atacar-los amb una barra de ferro amb la que els volia barrar el pas i amb la que posteriorment s’hauria autolesionat. Aranda ha afirmat que «la porta s’obre cap a l’interior i que era un passadís molt petit on és impossible fer passar un puntal de ferro» i ha titllat «d’excusa»  les raons donades pels policies.  

 

El policia defensa que l’ocupa «es va autolesionar»

L'agent investigat ha mantingut la versió de l'autolesió en la seva declaració davant el jutge. El mosso ha afirmat que la presumpta víctima va utilitzar la barra de ferro amb la que volia bloquejar la porta per provocar-se la lesió a l'ull.

 

Altres tres membres del cos policial català, un que era en el moment en què es van produir els fets i dos que s'hi van desplaçar posteriorment, han confirmat en els jutjats la versió de l'autolesió accidental donada pel seu company. Fonts dels Mossos d'Esquadra, no han volgut fer valoracions i han insistit en el fet que l'agressió està en mans de la justícia.