IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investiguen les raons després l'esborrat de la CPU de l'ascensor on va morir la jove de l'Hospital de Valme

Rocío Cortés va perdre la vida just després de donar a llum per una errada de l'aparell

Rocío Cortés, la mujer fallecida en el ascensor de Sevilla
Rocío Cortés, la dona morta a l'ascensor de Sevilla | cedida
 

El passat 20 d'agost va ocòrrer un accident: Rocío Cortés, una dona de 25 anys que acabava de donar a llum la seva tercera filla, va morir brutalment per una errada a l'ascensor de l'hospital sevillà de Valme.

La jutge que investiga l'accident mortal ha lliurat un ofici a la Policia Científica perquè «aclareixi les raons de l'esborrat de la informació de la CPU de l'ascensor» assenyalat a l'informe tècnic dels perits i el de la Policia.

La titular del jutjat d'instrucció 1 de Sevilla -que ha citat a declarar com investigat el 18 de gener a l'ascensorista de l'empresa Orona que treballava a l'hospital després d'apuntar la Policia a un «error humà» - lliura ofici a la Policia Científica perquè «aclareixi les raons de l'esborrat de la informació de la CPU de l'ascensor i si hi ha mitjans d'obtenció d'aquestes dades».

Els fets van passar el 20 d'agost quan la jove Rocío Cortés era traslladada després de donar a llum la seva tercera filla, i quan es va obrir la porta de l'ascensor i el zelador es disposava a treure-la, es va activar amb la porta oberta i va pujar ràpidament, provocant un impacte amb què la jove va morir a l'acte.

Els peritatges estudien la pèrdua de dades de la CPU de l'ascensor

L'informe del Grup d'Homicidis remès al jutjat a l'octubre al·ludeix tant a la investigació de la gerència de l'hospital com al peritatge de l'entitat Atisae com «organisme de control designat per la Delegació d'Indústria».

Segons aquests, des que el zelador truca per la xarxa interna al centre de control per avisar de l'avaria fins que l'ascensorista arriba al lloc de l'accident «transcorren tres minuts en què no es té constància» de les seves actuacions, aquí es podria haver produït «algun tipus de manipulació al centre de control de l'ascensor» de forma manual.

Al seu informe, Atisae assenyala que les dades d'avaries i anomalies que es produeixen als ascensors es guarden a una memòria RAM que s'alimenta de la xarxa elèctrica, però que té una pila en cas que es talli el corrent «que ha de mantenir-los guardats durant algun temps».

Rocío Cortés, murió justo después de dar a luz por culpa de un fallo en el mecanismo

Rocío Cortés, va morir just després de donar a llum per culpa d'una errada a l'ascensor | The Sun

 

La pila funcionava bé

A l'ascensor accidentat es va comprovar «que els senyals s'havien esborrat», cosa que, segons la informació proporcionada «in situ per Orona», ocorre quan l'alimentació elèctrica està desconnectada i, per tant, «depèn de la tensió i de les condicions de la pila».

Després de diverses proves realitzades pels pèrits d'Atisae a l'ascensor sinistrat i la resta dels de l'hospital, «ha quedat demostrat que la pèrdua de dades no va ser a causa d'un esgotament de la pila perquè aquesta es trobava amb la seva càrrega nominal».


Comentaris

envia el comentari