YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Investiguen una xarxa russa per blanquejar diners comprant mansions a la Costa Brava

L’Audiència Nacional és l’encarregada d’investigar-ho, després d’admetre a tràmit la denúncia de la Fiscalia Anticorrupció

La Fiscalia Anticorrupció ha estat la denunciant dels fets | cedida

El Jutjat Central d’Instrucció Número 2 de l’Audiència Nacional (AN) investigarà una xarxa russa que hauria blanquejat 35 milions d’euros comprant mansions de luxe a la Costa Brava, en un frau que es remuntaria fins l’any 2007 i amb implicacions d’alts càrrecs del govern de Moscou.

El magistrat Ismael Moreno ha estat qui ha admès a tràmit la denúncia que ha presentat la Fiscalia Anticorrupció, la qual ha posat el focus de la investigació en més de cent persones, tant físiques com jurídiques.

La xarxa hauria blanquejat fins a 35 milions d’euros d'un total de 203 milions a l’Estat Espanyol, invertint els diners en dues mansions de luxe a S’Aragó, al Baix Empordà. Hauria estat delatada per un multimilionari nord-americà –responsable del fons d'inversions Hermitage Capital Management Limited–, el qual va presentar uns escrits on relatava que una trama russa s’havia apropiat de 203 milions d’euros que li corresponien, i la qual hi tenien complicitat alts funcionaris del govern de Moscou.

Dues finques a la Costa Brava

Segons va poder saber diari, Anticorrupció denunciava que de tots aquests 203 milions d’euros que la trama russa ha pogut blanquejar, 35 milions van ser destinats en dues finques situades a la urbanització de luxe de S’Aragó, al Baix Empordà.

L'anciana hauria comprat les dues finques de luxe a S'Aragó (Baix Empordà) per després tornar-les a vendre  | CatalunyaDiari.cat

 

Segons les investigacions que s’han dut a terme, hauria estat una anciana, vinculada a un alt càrrec del Kremlin i home de confiança de Putin, la qual hauria comprat les dues finques en qüestió, i que més tard les hauria venudes al fill d’aquest important polític rus.

El cas ja ha estat batejat com a “cas Magintsky”, el nom de l’advocat rus que el nord-americà va contractar i que va ser qui va destapar l’entramat. L’AN ha demanat a la Fiscalia d’Anticorrupció que aporti «les dades identificatives de totes i cadascuna de les persones denunciades per permetre’n la identificació», a més de les causes que hi remet a cadascuna d’elles.


Comentaris

envia el comentari