⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Iria i Raquel, les joves que van gaudir matant a la seva amiga

El programa de Telecinco 'Hechos Reales' ha recordat el que va ser conegut com «crim de San Fernando»
Imatge de la detenció de les noies | Telecinco

 

'Hechos reales', el programa de Telecinco, va dedicar el seu últim programa a un dels crims més sanguinaris i estranys que es recorden a Espanya. Van tractar l'assassinat d'una noia, Klara, a mans de les seves dues amigues Iria i Raquel fa 18 anys a San Fernando, a la província de Cadis. 

 

Raquel i Iria van apunyalar diverses vegades la seva amiga 

El «crim de San Fernando» es va produir el maig de l'any 2000. Va ser llavors quan les dues adolescents van assassinar a ganivetades a la seva amiga. La llei del Menor va fer que les dues joves, de 16 i 17 anys només estiguessin tancades 6 anys dins d'un centre de menors. 

 

18 anys després, les dues adolescents duen una vida totalment normal després d'haver patit molt poc càstig pel crim que van cometre. Les dues van confessar que van matar a Klara perquè volien saber «que se sent» assassinant a una persona.

  

Iria estava ficada en el món de l'esoterisme

La gent que millor coneixia a les dues amigues ja temia que poguessin fer alguna cosa d'aquest estil. Iria, que era la cap del grup, sempre havia estat titllada pels seus companys com una «persona rara». D'ella destacaven la seva negativitat, que era freda, arrogant i que era una amant de l'esoterisme i les arts ocultes

 

Amb el seu caràcter dominant, no li va ser molt difícil convèncer a les seves amigues perquè fessin pràctiques satàniques i de bruixeria com ella. S'ha publicat després, que va mantenir correspondència amb el conegut com 'assassí de la catana', de qui es va declarar admiradora. 

 

Imatge del diari d'Iria | Telecinco

 

Klara es va anar separant del grup 

Les pràctiques estranyes d'Iria i Raquel van fer que Klara comencés a sortir amb altra gent i s'allunyés de les que havien estat les seves millors amigues. Aquest fet no agradaria a les dues adolescents, que acabarien planejant el seu assassinat, com es va poder veure en una història escrita tres mesos abans del crim.  

 

En el relat, les noies no es mostraven molt preocupades per les conseqüències dels seus actes: «No et preocupis, a nosaltres no ens passarà res perquè som menors i podem dir que tenim una malaltia mental que es diu 'psicopatia'»

 

Van complir la seva amenaça tres mesos després 

Així, una nit de maig, van quedar amb la seva amiga Klara i van matar-la. Iria va atacar-la per l'esquena i, mentre la tenia agafada, Raquel va començar a clavar-li ganivetades per tot el cos. Tot i haver planejat unes coartades per aquella nit, van ser detingudes dies després. 

 

Imatge d'una reconstrucció dels fets | Telecinco

 

La policia es va sorprendre de l'actitud que van mantenir les joves en la reconstrucció de l'assassinat. Es van comportar de manera freda i sense donar cap símptoma de penediment. És més, van ser diverses les vegades en les quals es van riure de la situació. 

 

Només 6 anys després, van quedar lliures

Tots els intents dels pares de Klara perquè la sentència fos més dura, demanant canvis a la llei del Menor, no van servir per res. Un jutge va declarar culpables d'un delicte d'assassinat i de conspiració per a l'assassinat a Iria i Raquel i les va condemnar a passar 8 anys en un centre de menors.

  

Les dues noies només van complir 6 anys de la condemna i des de 2006 fan vida normal. Raquel viu en una casa amb la seva parella i Iria treballa amb nens, com a pedagoga i professora fora d'Espanya.