IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Isis prepara una guerra biològica contra Europa

Les cèl·lules en el continent preparen armament que pugui ser llançat en poblacions d'alta densitat

El Isis vuelve a amenazar a Europa
Isis torna a amenaçar a Europa | Cedida

L'amenaça terrorista que representa l'Estat Islàmic fa que estiguem alerta de les novetats que apareixen entorn d'aquesta realitat. L'última l'ha comunicat el portaveu de la Coordinació Antiterrorista de la Unió Europea, Gilles de Kerchove, qui va alertar del perill de les armes biològiques que estaria desenvolupant l'Isis, tal com informa 'IBT'.

Segons l'expert en seguretat, els terroristes que resideixen a Europa estarien produint armament per llançar-ho en àrees d'alta densitat de població dins del continent. Per a això, utilitzarien eines com drons i altres aparells d'alt abast, els quals representen complicats mecanismes detectables pels aparells de seguretat.

D'aquesta manera, va advertir d'una possible guerra biològica que es podria viure al territori europeu, que afectaria en la seva majoria a poblacions civils. Kerchove va explicar que els membres de la cèl·lula terrorista en el continent estan sent formats per mitjà de la revista digital d'Al-Qaeda, on s'explica com preparar armes, per mitjà d'articles com «Com fer una bomba en la cuina de la teva mare».

Poca seguretat on-line

L'expert en la lluita antiterrorista va lamentar els pocs mecanismes de seguretat que existeixen al món digital, ja que considera que si es poden publicar articles com aquest, aviat també apareixerà un altre reportatge que ajudi als seus usuaris a «processar un virus en la cuina de la teva mare», per seguir facilitant una possible guerra biològica.
 

En la mateixa línia va analitzar el conflicte Patrick McGuiness, assessor adjunt de seguretat del Regne Unit, qui va comparar l'espai on-line amb la «primera línia de foc». Sobre això, va indicar que «mentre Isis pugui ocupar lliurement l'espai on-line, no estarem segurs. La velocitat amb la qual porten a persones a la violència fa que no puguem atrapar-les».
 

En aquest sentit, va afegir que les xarxes socials també han de començar a proposar alternatives per millorar els sistemes de seguretat digitals, doncs considera que, si bé pàgines com Twitter o Facebook estaven eliminant «contingut extremista», no estava «convençut» que ambdues plataformes estiguessin fent «tot el que podien».


Comentaris

envia el comentari