Iván, desaparegut misteriosament a Galícia tres dies després que Diana Quer

Va deixar una nota «freda i ambigua»
Iván Durán, en una imatge de la família. | CatalunyaDiari.cat

 

Iván Durán Valverde desapareixia a Baiona tres dies després que la madrilenya Diana Quer, però poc o gens s'ha conegut de la història d'aquest jove de gairebé dos metres que va abandonar el domicili familiar sense mòbil ni documents i deixant una ambigua i freda nota com a comiat.

Judith, germana del jove, encara no troba explicació per la sobtada marxa d'Iván: «És impropi de la seva personalitat. Fins i tot crec que podria estar dictada per terceres persones. En haver desaparegut sense cap tipus de documentació, carnets professionals, sense diners ni mòbil, estem molt desconcertats. És evident que no s'ha emportat els instruments necessaris per realitzar una vida normal».Iván és morè, de complexió prima, usa ulleres i mesura gairebé dos metres, cosa que el fa fàcilment reconeixible. El pare d'Iván, Juan Durán, explica que uns veïns de Belesar els van avisar que havien vist a un home amb les característiques físiques del seu fill: «Ens van dir que havien vist a un noi descuidat, amb el cabell llarg i la barba deixada, molt brut. L'havien vist desorientat i molt desnodrit. Quan veia gent, es tirava pels esbarzers. Nosaltres ens ho creiem, a aquestes alçades de la pel·lícula».

Encara que no ho tenen clar, la família d'Iván creu que les raons de la desaparició del jove tenen a veure amb el seu recent acomiadament i la mort del seu avi: «Jo crec que són tres coses que es van ajuntar: la pèrdua del treball, la mort fa un any del seu avi i que ens va caure el negoci que teníem junts». 

La família també lamenta que no s'ha explicat mediàticament amb els mitjans que es van mobilitzar en el cas de Diana Quer, i parlen d'espanyols de primera i segona categoria: «Remoure tot això és enfonsar-me. Es veu que no tots els espanyols som iguals, que n'hi ha uns de primera, uns altres de segona i uns altres de tercera categoria. És mala llet i impotència el que tinc. Al meu fill desaparegut, amb un possible brot psicològic, per què no se'l busca com a aquesta noia?».