Ja són 64 els morts per l'incendi de Leirias, Portugal

L'últim mort confirmat ha estat un bomber

Imatge de l'incendi. | @infoemerg

L'últim balanç eleva a 64 el nombre de víctimes mortals de l'incendi de Pedrógão Grande, en Leiria, al nord de Lisboa. Un dels últims morts és un bomber que estava hospitalitzat després de patir importants cremades. A més hi ha 135 ferits: 121 civils, 13 bombers i un militar. El comandant operatiu de Protecció Civil, Elísio Oliveira, ha informat de la nova xifra de morts per l'incendi que, segons l'última informació disponible, està controlat en un 70 per cent, encara que el restant «inspira preocupació». «La tarda està tenint situacions complexes i ha obligat a confinar i evacuar poblacions», ha assenyalat Oliveira en una compareixença pública.

«Pel que fa als cinc bombers ferits, haig de donar aquesta trista notícia: Gonzalo estava ingressat al Centre Hospitalari i Universitari de Coïmbra i fa aproximadament una hora ha mort», ha anunciat el president de la Lliga de Bombers Portuguesos, Jaime Marta Soares. «Els bombers portuguesos estan de dol (...). Ja estaven de dol pel qual els va ocórrer a tantes persones que van perir en aquest brutal incendi. Ara plorem la mort d'un dels nostres», ha afegit. El mort pertanyia a la dotació de Castanheira de Pera, tenia 40 anys, estava casat i tenia un fill. Va ser ingressat amb ferides en la cara i cremades en les vies aèries.

Mentre, el president portuguès, Marcelo Rebel·lo de Sousa, ha visitat aquesta tarda quatre llocs de comandament dels bombers a la zona de Pedrogão Gran malgrat que la temperatura era superior als 35 graus i ha manifestat el seu optimisme sobre les possibilitats de controlar l'incendi. L'incendi, originat per un raig segons la recerca preliminar, ha causat la mort de les persones que van quedar el dissabte atrapades per les flames en una carretera. Entre els morts hi ha un ciutadà francès, segons ha confirmat aquest dilluns el Ministeri d'Afers exteriors gal.

Fins al moment han estat identificades 25 de les 63 víctimes mortals. «El treball d'identificació s'està fent molt ràpid. Hi ha víctimes la identificació de les quals és més fàcil, però unes altres requereixen proves complementàries. Crec que és un treball que es desenvolupant ràpidament i ben aviat estarà conclòs», ha explicat la ministra d'Administració Interior, Constança Urbà de Sousa.


Comentaris

envia el comentari