Javier, l'empresari i pilot d'avió mort en l'accident aeri d'ahir quan anava de Sabadell a Pamplona

Era doctor en Enginyeria i expert en aviació

Avioneta estavellada a Noáin, Navarra, el 20 febrer 2020

El pilot acostumava a fer el trajecte en el qual va perdre la viad ahir | EFE

L'accident d'avioneta que ahir a la tarda es va registrar a Noáin(Navarra), al costat de l'aeroport de Pamplona, vora les 18.20 hores, va concloure amb la tràgica mort del pilot, l'únic ocupant de l'aparell. Javier Miranda García, de 64 anys, el propietari i conductor de l'avioneta accidentada, era soci del Real Aeroclub de Navarra, era un pilot experimentat i ahir tornava de Sabadell .

Miranda estava doctorat en Enginyeria i dirigia diverses empreses a Navarra, algunes amb seu a Catalunya on viatjava sovint. Juntament amb la seva dona, Miranda era propietari d'una empresa amb la seu al centre de Pamplona, lloc de residència de la parella i on eren molt coneguts pels veïns, segons informa 'Noticias de Navarra'. Expert en aviació, ahir mateix feia el trajecte Sabadell - Pamplona quan va patir el greu accident.

Per al moment es desconeixen les causes del sinistre, que encara s'està investigant, però se sap que l'home va perdre el control de l'avió. A pocs metres de l'aeroport de Pamplona, i moments abans de l'impacte, el pilot va llençar un missatge d'alerta per un possible error en un dels motors, però lamentablement no va ser a temps d'arribar a l'aeroport i va caure al costat de les vies del tren, impactant contra un cotxe i una casa. 

Acostumava a fer la ruta Pamplona - Sabadell

La ruta en la qual ahir Miranda va perdre la vida, l'acostumava a fer sovint per motius professionals, i molts cops viatjava també amb la seva parella, Ana Pinillos, qui feia poc que havia superat una malaltia llarga. Malgrat ser un pilot experimentat amb moltes hores a l'esquena, l'empresari va partir ahir un contratemps que va acabar fent-li perdre la vida.

Segons indica 'Navarra.com', després de rebre l'avís d'un error tècnic, dues naus van sortir de l'aeroport de Pamplona amb la intenció de guiar al pilot fins a una zona segura. Tanmateix, això no va ser possible, ja que l'avioneta va començar a perdre altura i va acabar caient violentament. Tot i caure sobre un cotxe i en una zona amb cases, cap altra persona va resultar ferida.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari