ÚLTIMA HORA:

A presó 11 dels manifestants detinguts des del passat dilluns

TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Jessica McClure va ser rescatada amb vida després d’estar 58 hores en un pou

Mai s’ha de perdre l’esperança, altres nens com Julen han passat dies atrapats i han pogut ser rescatats
Mai s'ha de perdre l'esperança, continua el rescat del petit Julen del pou | EFE

 

Cinc dies. El temps passa inexorablement i tothom tem per la vida del petit Julen. Un cas que ha cridat ja l'atenció de molts països, pendents dels avenços en l'operació de rescat del menor que diumenge passat va caure en un pou de Totalán, Màlaga. Ara per ara, els efectius estan treballant per superar tots els obstacles que al llarg de les darreres hores han anat apareixent i que podrien allargar-ho tot encara quatre dies més.

 

 

Al mal temps, bona cara. Mai s'ha de perdre l'esperança perquè els maldecaps sempre poden acabar passant, com és el cas dels McClure i la seva filla Jessica que, amb només 18 mesos, també va caure en un pou. Una història de fa trenta anys que va passar als Estats Units, rescatada per 'ABC' i que ha compartit també 'EspañaDiario'. La petita estava a casa d'un familiar, jugant al pati amb altres nens quan va caure a un pou d'aigua abandonat i va ser rescatada amb vida 58 hores més tard.

 

Jessica va caure a un pou d'aigua

La mare, de 17 anys, estava amb ella, però en un moment donat va haver d'entrar a casa per atendre una trucada i la petita va quedar-se sense supervisió. Els adults no van sortir al jardí fins que no els varen alertar els crits dels altres nens. Mai va saber-se com Jessica va caure dins del pou.

 

 

 

El nadó de només 18 mesos va caure pel forat de 20 centímetres, que en principi devia estava tapat amb una pedra enorme, i va quedar atrapada després de relliscar uns set metres. Aquest cas va ser un dels primers en sortir per televisió i va tenir un gran impacte en tota la població americana. Tant que fins i tot el president Reagan va estar pendent de l'evolució del rescat i va afirmar que tots van ser padrins de la petita Jessica.

 

Jessica va estar 58 hores atrapada al pou

Al principi creien que seria un rescat fàcil, s'escoltaven els gemecs de la nena i creien que ho enllestirien en qüestió d'uns minuts. El pla era senzill i similar al del rescat de Julen: perforar un pou vertical i després un altre horitzontal fins on estigués Jessica. Res més lluny de la realitat.

 

 

El pou paral·lel va estar fet en poques hores, tanmateix van trigar molt més a aconseguir excavar l'horitzontal perquè els martells perforadors no estaven dissenyats per aquesta tasca, però, per si no fos prou, van topar-se amb roca dura. Els treballadors finalment van aconseguir arribar fins a Jessica 45 hores després que caigués al pou. 

 

Jessica McClure va passar 58 hores atrapada en un pou d'aigua abandonat | Facebook

 

Robert, l'heroi que va patir estrès posttraumàtic

Robert O'Donnell va ser l'encarregat de rescatar la petita Jessica. Després d'intentar superar la claustrofòbia que produeixen tones de pedra que t'oprimeixen sota terra, va aconseguir arribar fins a la nena que estava deshidratada, amb gangrena en un peu, però va portar-la fins a la superfície amb vida.

 

 

 

O'Donnell va ser l'heroi nacional, no obstant això, va patir estrès posttraumàtic pel rescat i va acabar suïcidant-se l'any 1995. En canvi, Jessica va créixer amb normalitat, sense recordar-se'n de res i, finalment, en complir els 25 anys va accedir al fons que s'havia creat per ajudar-la, on només quedaven 800.000 dels 1.200.000 dòlars recaptats per culpa de la crisi del 2008, i va formar la seva pròpia família. Una gran notícia per poder tenir esperança pel petit Julen.

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris