Imatge d'un cordó policial.

Jesús i Bessy, la parella morta a València que deixa una nena de 4 mesos

Antonio Manuel, un kamikaze de 48 anys, els va atropellar després d'una discussió a un pub de Canals (València)

Jesús tenia 31 anys i Bessy, 30. Eren naturals d'Hondures i la seva tràgica mort deixa òrfena una criatura de només quatre mesos. Els fets han passat a Canals (València) aquest cap de setmana, quan un home begut i drogat ha atropellat els dos joves. Anava a tota velocitat i en direcció contrària.

Antonio Manuel G., de 48 anys i natural de Canals, és el kamikaze que va atropellar de manera mortal una parella de joves diumenge a la matinada. A més, no va ser un accident casual, sinó que el conductor i la parella havien discutit moments abans. Agressor i víctimes no es coneixien de res.

La localitat valenciana de Canals, lloc de la desgràcia, ha decretat tres dies de dol oficial. La notícia ha arribat fins a Hondures, a Amèrica Central, on la premsa local s'ha fet ressò de la tragèdia. L'agressor està detingut i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de l'investigació per depurar responsabilitats.

Una forta baralla, el desencadenant

Segons ha avançat el diari hondureny La Prensa, les víctimes són Jesús Orlando Córdoba (31 anys) i Bessy García (30 anys). La matinada de dissabte a diumenge, a les 02.30 hores, van ser atropellats per un conductor begut i drogat. L'atropellament va ser intencionat després d'una discussió.

Jesús va morir al mateix lloc de l'accident, mentre que Bessy va arribar amb vida a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, però va morir hores després. Tot va començar a un pub del municipi valencià, on hi havia l'agressor i les víctimes. No es coneixien de res, però van iniciar una forta baralla.

Va ser aleshores quan Antonio Manuel va pujar al seu cotxe marca Opel i va enfilar la parella a tota velocitat. Jesús i Bessy anaven caminant amb una dotzena de persones més, que no van resultar ferides. L'home va posar el cotxe a tota velocitat, i va arrossegar les dues persones uns 50 metres.

Excés de velocitat, begut i drogat

En el moment de l'atropellament, el cotxe anava a 80 quilòmetres per hora en una via limitada a 30. No hi havia marques de frenades i el cotxe va acabar sota el pont de l'Avinguda València després d'emportar-se les víctimes per davant. L'home va donar positiu en alcohol i drogues i va ser detingut per la Guàrdia Civil.

En qüestió de minuts, el lloc de l'atropellament es va omplir de llums d'emergències i testimonis molt alterats. Policia Local de Canals i Guàrdia Civil s'hi van desplaçar amb efectius sanitaris del SAMU. No van poder fer res per Jesús, que va morir allà mateix a causa de les greus lesions.

Sí que van aconseguir reanimar la dona, encara que acabaria morint hores després al centre hospitalari de Xàtiva. Les dues víctimes mortals eren parella i naturals d'Hondures, encara que feia poc que vivien a Canals i tenien una nena de quatre mesos. Cap altra persona va resultar ferida a l'accident.

Tres dies de dol oficial

L'ajuntament de Canals ha decretat tres dies de dol oficial en honor a Jesús i Bessy, la parella assassinada per un kamikaze. L'alcaldessa, Mai Castells, s'hi ha pronunciat. Ha dit que «és una pena i una injustícia» la mort d'aquests dos veïns que vivien al poble des de fa poc.

L'alcaldessa s'ha posat en contacte amb la família de les víctimes per traslladar-los el condol de tota la institució. També els ha ofert ajuda, «en tot allò que necessitin i que creguin convenient». Molts veïns i veïnes han mostrat la seva consternació a les xarxes socials per aquest succés.

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de l'investigació i està demanant proves de cara al procés a què s'enfronta el detingut. El que se sap per ara és que l'home va baixar del cotxe després de l'atropellament i va intentar fugir del lloc. Va ser interceptat per la Policia Local gràcies a la seva ràpida intervenció.

Va ser sotmès a la prova de drogues, donant positiu tant en alcohol com en cocaïna i marihuana. També presentava símptomes d'haver begut i va ser traslladat a un centre de salut per determinar la taxa d'alcoholèmia. Mentre era detingut, les víctimes agonitzaven a l'asfalt.