L'infern de Jesús Garcia, el valencià hospitalitzat a R. Dominicana per una negligència

Es va relliscar en el bany de l'hotel per una fuga i es va trencar el fèmur i el maluc
Jesús Garcia viu en infern en l'hospital de la República Dominicana
Jesús, entre plors, només té ganes de tornar a casa per a continuar recuperant-se | La Sexta

El terrible calvari de Jesús Garcia i la seua dona Araceli, veïns d'Alaquàs, 'atrapats' per una accidentada caiguda en Punta Cana (la República Dominicana), pareix que està a punt d'acabar. Jesús, hospitalitzat en el país caribenc arran d'una caiguda patida en l'hotel el primer dia de vacacions, ha hagut de fer front a múltiples complicacions derivades de l'operació que s'han agreujat per la burocràcia i pels costos de la sanitat en aquell país. Per tot això, encara no han pogut tornar a casa.

 

Tot va començar quan Jesús, de 64 anys, va arribar a l'hotel en un resort de Punta Cana el dissabte 10 d'agost. Un entorn paradisíac que hauria de portar immediatament al relax. Però quan encara no havien passat ni 24 hores d'estar allí i es preparaven per a anar a la platja cap a les 6 del matí de diumenge, Jesús va patir una caiguda accidental. El valencià es va esvarar en un xicotet bassal d'aigua que hi havia en el bany a causa d'una fuga i, amb tan mala sort, que el bac li va trencar el costat i el fèmur.

 

Li fan esperar 20 hores abans d'ingressar-lo en l'hospital privat

Immediatament, Araceli va tocar a recepció, que va demanar una ambulància per a que el dugueren a un hospital i confirmaren el diagnòstic. Però les complicacions ja van començar en el moment d'arribar. L'assegurança de viatges contractada per este matrimoni valencià –més una altra particular– cobrixen 30.000 euros. Però l'asseguradora no paga fins a 20 hores després d'arribar els 5.000 euros que calen per donar-li una habitació, tal com informa 'ABC'. Vint hores llargues que Jesús ha d'esperar-se en un box d'hospital abans de poder ingressar.

 

I en l'habitació va haver d'esperar-se dos dies mentres arribaven 24.000 dòlars més per a poder operar-lo. Però amb eixe pas de temps, els pulmons de Jesús s'havien omplit de líquid i els renyons havien deixat de funcionar. Deu hores d'operacions va haver de patir el valencià per a poder solucionar-li els problemes ocasionats per les esperes de la paperassa. Perquè Garcia, que és diabètic, va haver d'estar tres dies després de la caiguda amb una ferida oberta des del genoll fins al maluc.

 

L'ambaixada espanyola, mentrestant, va recomanar que no assistiren a la sanitat pública dominicana, però els costos de mantindre ingressat a Jesús a 7.000 quilòmetres de casa són enormes. Un dia en l'UCI són 5.000 dòlars, mentres que un dia en planta en són 2.000 més. Això ha provocat que la família haja hagut d'assumir uns quants milers d'euros mentrestant.

 

L'hotel considera que no és una negligència

L'hotel els va tirar quan se'ls va acabar la reserva. Una reserva que no van poder disfrutar perquè estaven en l'hospital. A més, consideren que no tenen responsabilitat amb l'accident de Jesús. Ara, la família es reserva el dret d'emprendre accions legals contra l'empresa, una volta acabe tot, segons 'ABC'. Calculen que ara hauran de pagar encara uns 6.300 euros, que no cobrix l'assegurança i que són els gastos de més que ha hagut de pagar esta família valenciana.

 

I ara, si tot va bé, podrà tornar a casa en, màxim una setmana. El seu fill Javier, que ha anat a la República Dominicana per a ajudar a sos pares,  ha explicat a 'Las Provincias' que tenen dos opcions. O viatgen cap a Espanya amb un acompanyament mèdic en classe 'business', cosa que serà més ràpid, o demanen un viatge en llitera que requerix desmuntar tota una filera de seients, cosa que faria retardar el viatge una setmana. Tal com diu Araceli, en el vídeo, esta família «es troba bloquejada i amb ganes de tornar-se'n a València». I serà en casa a on intentaran oblidar estes vacacions terrorífiques.

 

 

 

També pots llegir...Comentaris
Pep Piscines
No es pot anar a paisots.

envia el comentari