ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

La Junta Electoral rectifica i elimina Vicente Peñarrubia de la llista del PSC a Roda de Berà

Des del partit asseguren que la modificació es va presentar en el termini que tocava

Eleccions 28-A
El nom de Vicente Peñarrubia seguia figurant, per error de la JEZ, com a número 3 del PSC a Roda de Berà. | Laia Solanellas

ACTUALITZACIÓ 30/04/2019 14.30 h | La JEZ rectifica i elimina Vicente Peñarrubia de la llista del PSC a Roda de Berà

Després d'un matí de confusió, la JEZ ha rectificat i ha eliminat Vicente Peñarrubia de la llista del PSC de Roda de Berà, on figurava com a número 3 en la publicació definitiva d'aquest dimarts al matí. Subsanat l'error, la llista queda així:

 1. José Antonio Benedicto Conte
 2. Laura Moya Núñez
 3. Juan Pedro Labrador Rabago
 4. Gregoria Alonso Alonso
 5. Francisco Pedrosa Chacón
 6. Jessica Moya Nuñez
 7. Yasine Assouni El Aguili
 8. Sofía Acosta Belles
 9. Guillem Millán Alarcón
 10. Lorenza Carruana Díaz
 11. Jose Luis Moreno López
 12. María Lourdes Navarrete García
 13. Juan Pardo Franco

Suplents

 1. Aida Gil Hortelano
 2. Gerard Escalera Buzon
 3. María del Carmen Nuñez Morata
 4. Miquel Mercade Gómez
 5. María del Carmen Fernández Cobo
 6. Diego Martínez Cerezo
 7. Mercedes Civera Pérez
 8. Ramón de Ramón Acevedo
 9. Pio Jorge Ramos Cuervo

NOTÍCIA 30/04/2019 12.00 h | La JEZ manté Vicente Peñarrubia com a número 3 de la llista del PSC a Roda de Berà

Aquest dimarts, 30 d'abril, han sortit publicades les candidatures per a les eleccions municipals del proper 26 de maig, que a grans trets són les mateixes que es van conèixer la setmana passada, tret d'algunes modificacions puntuals. A Roda de Berà, però, s'esperava un canvi en un lloc destacat: el PSC havia demanat substituir Vicente Peñarrubia, el seu número 3, després que dimarts passat, 23 d'abril, fos detingut per abusar, presumptament, d'una menor d'edat a la seva acadèmia de reforç escolar.

La sorpresa, però, ha arribat aquest matí: la Junta Electoral de Zona del Vendrell ha proclamat les candidatures i no ha fet el canvi que dijous dia 25, a primera hora del matí, va sol·licitar el PSC. Així doncs, la publicació definitiva de la llista manté Vicente Peñarrubia com a número 3, quan qui l'havia de substituir és Juan Pedro Labrador, que es manté al cinquè lloc, com a la candidatura inicial.

El PSC no s'explica què ha passat

Des del PSC de Roda de Berà no s'expliquen què ha passat. «Tan bon punt vam tenir coneixement de la seva detenció i dels fets que la van motivar, vam sol·licitar la modificació a la Junta Electoral», ha explicat a BaixGaiàDiari.cat la primera secretària del PSC rodenc, Jessica Moya. Cal recordar que els socialistes van anunciar, molt poques hores després que BaixGaiàDiari.cat avancés la notícia, que expulsaven Peñarrubia de la candidatura.

El cert, però, és que avui s'han publicat definitivament les candidatures proclamades, és a dir, la relació de noms que apareixeran a les paperetes el pròxim 26 de maig i Vicente Peñarrubia continua sent el número 3 del PSC a Roda de Berà. «Des de primera hora del matí estem fent tràmits a la Junta Electoral per resoldre aquesta qüestió», ha explicat Moya a aquest mitjà, que ha subratllat que «la petició del canvi està feta des de dijous al matí, tan bon punt ens vam assabentar de què havia passat» i, per tant, es va fer dins del termini oportú.

Com es resoldrà el problema?

En les pròximes hores caldrà veure si la Junta Electoral de Zona del Vendrell admet alguna modificació tot i els estrictes terminis que marca la llei electoral. En cas contrari, Vicente Peñarrubia figurarà al número 3 de la candidatura del PSC a Roda de Berà el proper 26 de maig.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari