Juana Rivas presenta el recurs de l'acte pel qual ha d'indemnitzar a la seva exparella

La Fiscalia va sol·licitar a la mare de Maracena que indemnitzés amb 1.912 euros al pare dels seus fills
Juana Rivas jamb els seus fills | Cedida

 

Els advocats de Juana Rivas ja han presentat la interlocutòria que l'insta a indemnitzar amb 1,912 euros a la seva exparella, Francesco Arcuri, a causa de les despeses en què aquest va incórrer quan la dona va estar en parador desconegut amb els seus fills.

 

La mare de Maracena ha declarat que considera que la resolució del Jutjat de Primera Instància número 3 de Granada és «molt injusta» però que confia que «al final tot quadri» i obtingui el suport de la justícia.

 

En l'escrit presentat per la defensa es plantegen dues circumstàncies principals: una, que Juana Rivas i els seus fills van patir violència per part d'Arcuri i d'altra banda, que el sistema judicial no ha aplicat correctament el que els tractats internacionals estableixen per a les víctimes de violència de gènere.

 

En el mateix, Juana acusa el seu marit d'haver-la maltractat i detalla els actes de violència que va viure: «M'empenyia, em tancava en una habitació durant moltes hores, em donava puntades de peu, m'escopia a la cara, em tirava dels cabells i m'arrossegava. Vaig sentir que se m'escapava la vida. Aquest home m'ha fet passar els moments més aterridors de la meva vida».

Encara que segons ha assegurat és conscient que «la Justícia és lenta i perquè et doni suport necessites temps», està disposada a continuar amb la seva lluita. Per a això, revela, compta amb el suport de nombroses associacions de dones i altres vinculades a la defensa dels menors, que li han traslladat el seu suport.

 

En el cas que Juana finalment hagués d'abonar aquesta quantitat, comptaria també amb l'ajuda d'aquestes associacions, que farien ús dels diners «de col·lectes i fons» que tenen destinats a aquestes causes.

 

A través de la seva petició a 'GoFundMe', la mare de Maracena porta 16,900 euros recaptats per fer front a tots els costos legals del seu cas.

S'enfronta a la presó

«Cal tenir paciència, força, i al final, amb la llei tot sortirà bé», declarava Rivas; que s'enfronta també a una petició fiscal de fins a 5 anys de presó per la presumpta sostracció dels seus dos fills menors.

 

La Fiscalia de Granada va ser la que va sol·licitar aquesta pena de presó per a Juana, corresponent a dos anys i sis mesos per cada un dels dos nens, així com una inhabilitació especial del dret a la pàtria potestat durant sis anys.

Juana Rivas i Francesco Arcuri | Cedida

 

Quan Rivas va desaparèixer al costat dels seus fills, Franceso Arcuri va viatjar fins a Espanya des d'Itàlia i va romandre al país tot el temps que els tres van estar il·localitzables. Per aquest motiu, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Granada va decretar que la dona hagués d'indemnitzar-lo per les despeses de desplaçament i allotjament.