Joaquim Benítez seguirà en llibertat fins a la sentència ferma

L'exprofessor del Col·legi dels Maristes Sants-Les Corts està condemnat a 21 anys de presó per abusos sexuals a menors

Joaquim Benítez sortint de l'Audiència de Barcelona
Joaquim Benítez sortint de l'Audiència de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Joaquim Benítez, l'exprofessor de l'escola Maristes Sants-Les Corts condemnat per l'Audiència de Barcelona a 21 anys i 9 mesos de presó per 4 delictes d'abusos sexuals, continuarà en llibertat fins que la sentència sigui ferma. El tribunal ha desestimat les peticions d'ingrés a presó de les acusacions perquè considera que les mesures cautelars establertes sobre Benítez s'estan complint sense incidències.

Aquestes mesures inclouen la retirada del passaport, la prohibició de sortir del territori espanyol, l'obligació de comparèixer setmanalment a la policia i la prohibició de realitzar activitats amb menors i acostar-se a les víctimes. La sala assegura que no veu «raons objectives» que justifiquin la presó provisional i per tant, no considera que hi hagi risc de fuga ni de reiteració delictiva.

Demanaven l'empresonament immediat

Les acusacions particulars i la Fiscalia van demanar l'empresonament immediat de Benítez després de la sentència. Segons Judith Serra, advocada d'una de les víctimes, hi havia perill de fuga i reincidència: «Va manifestar en el seu moment que actuava per impulsos. Aquests impulsos, òbviament, no tenen per què haver desaparegut, i menys en un abusador. Entenem que hi ha aquest risc de reincidència», explicava.

Els Maristes no veuen motius per retirar-los el concert

El coordinador de l'equip de protecció de la infància de Maristes Catalunya, Raimon Novell, no veu motius per retirar-los el concert educatiu, i ha reiterat que els abusos estan en tots els àmbits de la societat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Novell va insistir que la institució va tenir coneixement dels abusos de Joaquim Benítez el 2011, i va ser la primera que va acudir a la fiscalia de menors.

Novell va negar l'encobriment però sí que va acceptar part de culpa per no haver-se adonat del que estava passant. «Hem d'acceptar que hem fallat, i hem fallat perquè no hem sabut detectar en alguns casos», va dir. Novell ha indicat que els Maristes es faran càrrec de la indemnització perquè Benítez no la podrà pagar i les víctimes han de poder cobrar.


Comentaris

envia el comentari