Imatge de Joel Grau

Joel, l'actor català que ha mort en estranyes circumstàncies a casa seva: tenia 47 anys

Joel Grau era molt estimat pels seus companys de professió

El món del teatre està de dol després de la mort de l'actor igualadí Joel Grau. Aquest respectat dramaturg, que tenia només 47 anys, ha estat trobat mort el passat diumenge a migdia. Actualment, la causa de la mort encara no s'ha aclarit. 

Una pèrdua que trenca Igualada

Joel Grau ha deixat un gran buit a la seva ciutat, Igualada, a la comarca d'Anoia. I és que l'actor era molt estimat pels seus veïns de totes les edats, ja que tenia un humor  que feia riure des dels nens fins als més grans.

Tanmateix, era amb els nens amb qui tenia un vincle més especial, per aquest motiu, l'any 2000, com explica el mitjà digital regió7, va fundar la companyia de teatre infantil 'Deparranda'. Va ser aquí on va començar la seva trajectòria professional fa més de vint anys. 

A més de la seva feina dins del teatre infantil, també va ser reconegut per la seva lectura dramatitzada de la seva primera obra, Teo va de putes, l'any 2013, i per la proposta de microteatre Xiques, acollida pel Teatre de l'Aurora d'Igualada. 

Els seus companys han volgut dedicar-li l'últim adeu

Els seus companys d'escena i veïns han volgut acomiadar-se de l'estimat dramaturg i ho han fet amb unes emotives paraules a Twitter. L'ajuntament d'Igualada, mitjançant el perfil de Twitter específic per la cultura d'aquesta ciutat, ha manifestat que «lamentem profundament la pèrdua de l'actor i dramaturg igualadí Joel Grau». Ho feien compartint una imatge de Joel. 

La 'Fundació Xarxa', que és una organització igualadina que pretenen apropar el teatre als infants i a les famílies de tota Catalunya, també ha volgut dedicar unes paraules al difunt i ha compartit: «Avui és un dia trist per als qui estimem el teatre. Hem perdut un artista, una persona compromesa amb la cultura, un amic. Et trobarem a faltar, Joel». 

Finalment, Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament i originària d'Igualada, va voler recordar Joel. «El més sentit condol a la família i amics de Joel. És colpidor rebre notícies com aquesta. Intentarem recordar-lo fent allò que tant li agrada», publicava al seu perfil de Twitter.

Certament, la mort de Joel ha estat un cop dur per tots els seus éssers estimats.