Jona de Baró torna a la presó després d'una fuga sonada i una espectacular persecució

No havia tornat a la presó de Lledoners després d'un permís el desembre del 2016

Jona de Baró, abans de la seva detenció el 2004 | El País

Jonathan L.A., o Jona de Baró, com és conegut popularment, és un delinqüent amb certa fama a Barcelona, sobretot al barri on va néixer, Baró del viver, ja que el seu historial delictiu col·lecciona tot tipus d'infraccions i robatoris, i també actes vandàlics i incívics contra els veïns del barri. Durant el 2004 va ser detingut després d'atrinxerar-se a casa de la seva àvia després d'una persecució policial i d'una torba de veïns que s'havien afartat de l'actitud del noi, que llavors tenia 20 anys.

Llavors, Jona es dedicava a terroritzar els veïns amb amenaces, actituds violentes i trampes, com trucar els ascensors per atrapar gent a dins, només per divertir-se. La paciència dels veïns es va acabar quan va passar amb la moto a tota velocitat per davant d'una escola mentre fugia de la policia. El 2005 va entrar a la presó i quan es va fugar el passat 18 de desembre, ja feia dotze anys que complia condemna. Jona no es va fugar de la presó de cap forma espectacular, només va decidir no tornar al centre penitenciari després d'un permís de 48 hores. Amb el requeriment policial per la fuga, ja eren tretze les ordres de detenció i requeriments que figuraven a nom de Jonathan L.A., segons informa 'El Periódico'.

El dia 12 de març, dos agents de paisà van veure un cotxe sospitós amb quatre persones a l'interior. Llavors un home i una dona van baixar del vehicle i van agafar una moto, els agents dels Mossos d'Esquadra van passar el número de matrícula de la motocicleta per registre i van descobrir els tretze requeriments a nom del propietari. Quan la policia li va demanar que parés, Jona va començar una espectacular fugida amb la moto amb la seva acompanyant de paquet. Durant la persecució, la moto va passar en direcció contrària per deu carrers, va envair voreres i, fins i tot, va travessar un parc infantil. A Bon Pastor, el vehicle de Jona va topar contra un arbre i els agents van córrer a detenir-lo, i ell va oposar resistència, però va acabar detingut.


Comentaris

envia el comentari