rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Jordi Magentí va arribar al pantà de Susqueda 32 minuts abans que Marc i Paula, segons els investigadors

Es tracta d'una prova molt important, ja que el presumpte assassí va negar des d'un principi haver estat a la zona el dia del crim
Jordi Magentí, el principal sospitós, va negar haver estat a la zona el dia del crim | Facebook

 

La investigació per l'assassinat de Marc i Paula a la zona del pantà de Susqueda continua avançant, i els Mossos d'Esquadra ja han aconseguit omplir més de 2.500 folis. La policia està reconstruint minut a minut el recorregut de tots els vehicles que van accedir al pantà el passat 24 d'agost, quan la jove parella del Maresme va ser brutalment assassinada. Es tracta d'una feina dura, i és que el material analitzat són imatges de càmeres de vigilància que no faciliten la matrícula i, en alguns casos, ni tan sols el model. 

 

Ara bé, segons informa 'La Vanguardia', l'anàlisi ha permès als investigadors comprovar que l'Opel Zafira de color blau que Marc i Paula van utilitzar per desplaçar-se fins al pantà va arribar aproximadament 32 minuts després del Land Rover Santana de color blanc, del que per ara és principal sospitós i únic detingut: Jordi Magentí. Novetats que posen el dubte la seva versió, i és que l'home va assegurar des d'un principi que no havia estat a la zona. 

 

Marc Hernández i Paula Mas, les víctimes del crim de Susqueda | Facebook

 

Les proves el situen a la zona el dia dels assassinats

Més enllà de la informació proporcionada per les càmeres de seguretat, també hi ha diversos testimonis que van observar el seu cotxe, així com una suposada confessió a un company de cel·la. Tots aquests detalls ajuden a situar, amb gairebé total seguretat, Magentí a la zona del pantà coneguda com la Rierica, el dia del crim i en el mateix moment de l'assassinat. 

 

Pel que fa als telèfons mòbils de Marc i Paula, segueixen sense aparèixer, i és probable que l'assassí els hagi guardat a la motxilla que encara no s'ha descobert, la de Paula. Amb tota seguretat, continua sota les aigües del pantà, on els mossos continuen investigant, de la mateixa manera que el caiac i el vehicle dels dos joves.

 

El que sí que se sap amb certesa és que Magentí no portava el telèfon a sobre aquell dia, però que en una conversació amb la seva dona li demana que expliqui als Mossos que «hi havia gent molt dolenta en el pantà».

 

Imatge de l'interior de l'Opel Zafira de Marc i Paula, amb la pedra que els investigadors van trobar a l'accelerador | Mossos d'Esquadra