Jordi Magentí hauria matat els joves després de discutir per la caça d’animals

El detingut pel crim de Susqueda va traslladar els cossos amb caiac i es va intentar desfer d’ells enfonsant-los sota l'aigua

La imatge que els Mossos han compartit dels joves desapareguts a Susqueda
Última imatge de la parella  | Cedida

Molts són els possibles motius que s'havien plantejat fins ara per explicar que Jordi Magentí hagués matat a una parella de joves a Susqueda, com un possible atac d'ira o la troballa dels joves d'un cultiu de marihuana il·legal.

No obstant això, sembla que el sumari de doble crim de Susqueda ha posat punt final a aquestes suposicions i ha revelat quin és el verdader mòbil del crim: una discussió sobre la caça d'animals.

Pel que sembla, tot va començar quan el Marc i la Paula haurien començat una discussió amb el seu assassí després de veure com estava caçant ànecs de forma furtiva. Posteriorment, Magentí va matar la parella al lloc on ell solia anar a pescar a una zona coneguda com la Rierica i, després, va traslladar els cossos amb caiac fins al punt del pantà on van aparèixer un mes després.

La parella va morir el mateix dia de la seva desaparició

Els Mossos d'Esquadra creuen que es va intentar desfer dels cadàvers dels joves enfonsant-los sota l'aigua i col·locant-los llast per allunyar sospites, perquè sabia que l'investigarien si els descobrien a la zona on anava pràcticament cada dia.

A través de gravacions d'imatges, declaracions de testimonis que van sentir els trets i de proves sonomètriques, han pogut determinar que el crim va passar entre les 11.21 i les 11.26 hores del 24 d'agost, el dia que la parella va desaparèixer.

La suma de proves situa l'arrestat al lloc on es va cometre el crim en aquella hora concreta. «És veritat que no hi ha prova directa, però tots els indicis apunten que només va poder ser ell», ha afirmat l'advocat de la família de les víctimes, Carles Monguilod.

La comitiva judicial al pantà de Susqueda aquest 26 de setembre del 2017
El Mossos d'Esquadra al lloc on es van trobar els dos cadàvers | CatalunyaDiari.cat

 

Volia escapar amb la seva dona a Colòmbia

Després que cometre el crim, Magentí tenia la intenció de fugir a Colòmbia, segons es pot llegir al sumari del cas. En primer lloc va marxar la seva dona, Nancy Londoño, mentre ell es quedava a Catalunya uns mesos més per tal de recollir tots els diners possibles de la plantació de marihuana que tenia amb el seu fill.

En aquest context, doncs, les trucades i missatges que s'enviaven entre els dos van acabar delatant Magentí. Els Mossos d'Esquadra havien punxat el telèfon de la dona —a part d'altres punts de connexió com 'Skype'— per trobar indicis sobre l'assassí. I de fet, en una conversa de Jordi amb la seva esposa, aquest va relatar que tenia la intenció de viatjar al país sud-americà.

Va ser en aquest context quan els Mossos van optar per marcar la casella de Magentí com a principal sospitós de la tragèdia. Avui dia, Magentí és a presó, amb la causa de Susqueda oberta i amb un decret de presó provisional per l'evident risc de fuga.


Comentaris

envia el comentari