YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Jordi Magentí va tornar al pantà de Susqueda l'endemà de la mort dels joves

Hi hauria anat amb l'objectiu d'eliminar qualsevol rastre que el pogués assenyalar com a culpable

Jordi Magentí, el principal sospitós del crim de Susqueda
Jordi Magentí, el principal sospitós del crim de Susqueda | CatalunyaDiari.cat

El sospitós del doble assassinat del pantà de Susqueda, Jordi Magentí, hauria tornat al lloc del crim, l'endemà de posar fi a la vida de Marc Hernández i Paula Mas. Així ho determina l'informe policial, on es detallen els moviments de l'investigat després de, presumptament, matar ambdós joves.

Segons han revelat els Mossos d'Esquadra, Jordi Magentí va visitar el pantà de Susqueda el 25 d'agost, 24 hores després de la mort dels excursionistes, acompanyat de la seva dona. No obstant això, l'acusat s'hauria allunyat d'ella durant dues hores, en les que es desconeixen els seus moviments.

Es considera que va poder utilitzar aquell període per acabar d'amagar les proves que el poguessin inculpar. Jordi Magentí hauria buscat els objectes i pertinences de les seves víctimes, per tal d'esborrar-ne qualsevol rastre i evitar que se'l pogués relacionar amb el crim.

Reconstrucció dels fets

Imatge d'arxiu del crim del pantà de Susqueda
Imatge d'arxiu del crim del pantà de Susqueda | EFE

 

El 24 d'agost de 2017, Marc Hernández i Paula Mas van desaparèixer. Mesos després, les investigacions van assenyalar a Jordi Magentí, un veí d'Anglès, municipi de la Selva, que presumptament hauria coincidit amb les víctimes al pantà de Susqueda, per posteriorment posar fi a les seves vides.

Els informes apunten que el sospitós hauria utilitzat una arma blanca per agredir a un dels joves, per posteriorment matar-los, mitjançant una pistola. Després, va lligar-los amb les cordes d'un caiac i va llençar-los al pantà, enfonsant-los amb pedres a les motxilles.

Les versions de Jordi Magentí

Jordi Magentí, detingut pels Mossos d'Esquadra
Jordi Magentí, detingut pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i haver mantingut sempre ferm el seu discurs d'innocència, els Mossos d'Esquadra van assenyalar a Jordi Magentí com a principal sospitós el desembre passat. Des de llavors, les investigacions apunten directament cap a ell i les versions que ha ofert donen, cada vegada més, certesa de ser-ne el responsable.

El 4 de desembre, Jordi Magentí va assegurar haver estat al pantà de Susqueda el 24 d'agost, però admetent «no haver observat res estrany». Les declaracions anaven canviant a mesura que passaven els interrogatoris, fins a acabar admetent que «va escoltar dos trets, crits, i un altre tret».

Els canvis d'explicacions en les seves argumentacions i la munició per una arma de 22 mil·límetres, que es va trobar a la seva llar, han fet que les sospites cap a Jordi Magentí continuïn augmentant. Es confia poder trobar les proves suficients, pròximament, per poder tenir el cas vist per sentència.


Comentaris

envia el comentari