URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Jordi Sànchez preveu que el debat d'investidura se celebri el dilluns, 12 de març

Ha demanat la llibertat provisional o el permís per assistir a la sessió

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu | Cedida

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez preveu que el debat d'investidura se celebri el dilluns, 12 de març, segons ha informat aquest matí RAC 1. La notícia s'ha sabut perquè la mateixa defensa de Sànchez ha demanat en un escrit enviat al jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem la llibertat provisional o un permís especial per poder assistir a la sessió i ser investit president de la Generalitat. 

La defensa al·lega una vulneració dels «drets civils i polítics»

L'argument principal que han presentat els advocats de Sànchez és que s'estarien vulnerant els seus drets polítics elementals, i que no s'està respectant la voluntat democràtica d'un Parlament escollit democràticament. «Desautoritzar el criteri aplicat en l'únic precedent espanyol de 1987 suposaria, amb tot el respecte, una trista involució en matèria de respecte als drets civils i polítics dels ciutadans, a més a més d'un greu perjudici per a la democràcia i el pluralisme polític», assegura la defensa. 

Aquestes paraules fan referència al cas de Juan Karlos Yoldi, un parlamentari d'Herri Batasuna, a qui la justícia va permetre acudir al Parlament del País Basc com a candidat a lehendakari de l'esquerra abertzale. 

Immediatament després d'aquesta sol·licitud de Jordi Sànchez al Tribunal Suprem, el president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat la convocatòria del debat d'investidura. La sessió tindrà lloc, tal com avançava la defensa de Sànchez, el pròxim dilluns, 12 de març, a les 10.00 hores. 


Comentaris

envia el comentari