Jordi Sànchez recula i no acudirà aquest dilluns a la justícia europea per poder assistir a la investidura

Havia anunciat que acudiria al Tribunal Europeu de Drets Humans

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu | Cedida

La defensa de Jordi Sànchez ha decidit no acudir finalment a Europa per tal de recórrer la decisió del jutge Pablo Llarena que prohibeix a Jordi Sànchez assistir al ple d'investidura. Fonts de la defensa de Sànchez descarten demanar mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg.

En comptes d'això, ha assegurat que el que sí es farà, serà recórrer la mesura de Llarena a la sala d'apel·lacions de l'Alt Tribunal. Així es fa marxa enrere en la primera estratègia que havia l'advocat de Sànchez havia anunciat que seguirien. 

Utilitzaran altres vies

La defensa de Sànchez assegurava que aquesta demanda es presentaria demà a les 8.00 del matí, ja que el TEDH no obre portes fins a aquella hora. Afirmava que l'objectiu d'aquesta demanda seria constància que la resolució del Suprem, que ha denegat el permís per a una possible investidura «no ha estat notificada fins a les 16.35 hores d'avui, (divendres dia 9) un cop el TEDH es trobava ja tancat». 

Tot i no produir-se aquesta apel·lació, la defensa de Sánchez, ha insistit que contempla «diversos escenaris i instàncies», i que sí presentarà recurs d'apel·lació davant la Sala Segona del Tribunal Suprem. D'aquesta forma, Sànchez intenta defensar el seu dret a acudir al ple d'investidura com a president de la Generalitat després que el jutge del Suprem Pablo Llarena li hagi prohibit assistir-hi. 

Sense llibertat provisional

El jutge Pablo Llarena va denegar aquest divendres la llibertat provisional i el permís de sortida que havia sol·licitat la defensa del exdirigent de l'ANC, per poder acudir el ple d'investidura. El magistrat va basar la seva decisió en el «risc de reiteració delictiva» pel fet que els delictes que està investigant es van cometre –diu- mitjançant actuacions legislatives i executives clarament il·legals que van «desatendre de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals».


Comentaris

envia el comentari