Jordi Sánchez renúncia a la presidència de l’ANC

El president de l'entitat serà el número dos a Barcelona de Junts per Catalunya

Jordi Sánchez
Jordi Sànchez dimiteix de l'ANC | Cedida

Jordi Sánchez ha anunciat la seva dimissió com a president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) després d'acceptar ser el número dos a la llista de Junts per Catalunya a Barcelona. El dirigent de l'entitat ha enviat una carta als socis de l'ANC des de la presó de Soto del Real per informar-los de la renúncia al seu càrrec.

«La fi del meu mandat com a president de l’ANC és proper. D’acord amb els nostres estatuts, entre gener i abril del proper any. Potser per això i per les circumstancies excepcionals que des del 27 d’octubre el país viu, anuncio que he acceptat la petició del president Puigdemont d’assumir amb ell i altres persones el repte de renovar la majoria parlamentària i de govern al nostre país, amb l’objectiu de seguir avançant en la legitima defensa de la República catalana».

«En conseqüència, et vull fer saber que he anticipat unes setmanes la finalització del meu mandat com a president de l’Assemblea Nacional Catalana. Segur que en molts moments i en algunes decisions no he estat encertat. A totes les persones associades, a la gent de les nostres territorials, sectorials i exteriors, a l’equip tècnic de l’Assemblea i en general a tothom qui ha confiat i ha fet gran l’Assemblea, us demano disculpes per aquests desencerts».

Resposta de l'ANC

L'ANC respecta i valora la seva decisió i deixa clar que l'entitat està al costat de «totes les candidatures que defensin la República Catalana». En el tuit, l'ANC també li desitja «tot l'èxit» en el nou camí. Sànchez fa just un mes que és a la presó de Soto del Real. Va ser escollit president de l'ANC el maig del 2015, substituint Carme Forcadell.


Comentaris

envia el comentari