Jordi Sànchez, testimoni d'un apunyalament al centre penitenciari de Soto del Real

L'agressió va tenir lloc davant del capdavanter independentista quan es proposava a escoltar la missa al costat d'uns 50 interns dels mòduls 1, 5, 11 i 12

Jordi Sánchez
Jordi Sánchez | Cedida
 

Jordi Sánchez, expresident de l'Assemblea Nacional Catalana empresonat a la presó de Soto del Real, va ser testimoni d'una greu agressió ahir diumenge, 19 de novembre, mentre estaven escoltant la missa en el marc de les activitats programades al centre penitenciari. Segons 'El Mundo', la violenta escena que va presenciar el català va tenir lloc a les 11.15 hores quan uns 50 interns dels mòduls 1, 5, 11 i 12 s'havien assegut per a l'activitat.

En aquest moment, un pres dominicà va treure un ganivet de plàstic que tenia enganxades amb cinta quatre fulles d'afaitar i va agredir en el coll a un altre, també de la mateixa nacionalitat. Entre els testimonis del greu succés es trobava Sànchez, que es va arribar a espantar, ja que al moment de l'atac pel seu cap va arribar a pensar que podia ser ell la víctima.

L'apunyalat va ser atès pels serveis mèdics però a causa de la gravetat de la ferida va ser traslladat en helicòpter a l'Hospital de la Paz de Madrid. Pel que fa a Institucions Penitenciàries han assegurat que els implicats en l'agressió són interns preventius, no pertanyien al mateix mòdul que Sánchez i que a la presó no hi ha una església encara que s'utilitza la zona sociocultural i l'escola per a aquest tipus d'activitats.

Tot això ha succeït tres dies després que Institucions Penitenciàries li negués al capdavanter de l'ANC el trasllat a la presó catalana de Quatre Camins, de La Roca del Vallès, Barcelona. La defensa del president de l'ANC havia reclamat a Institucions Penitenciàries el canvi a la presó de Quatre Camins argumentant l'arrelament familiar de Sànchez, la proximitat amb el seu advocat i la seva disposició a acudir a totes les crides judicials.

Sànchez i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, romanen a la presó provisional per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que dies després va decretar també l'ingrés del vicepresident del Govern cessat, Oriol Junqueras, i de diversos consellers pel procés independentista.


Comentaris

envia el comentari