El jutge Llarena decreta presó per a Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa

Tots ells han estat citats aquest divendres a les 10.30 hores

Imatge dels caps del procés citats avui
Imatge dels caps del procés citats avui | delcamp.cat

 

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha decretat presó incondicional per a Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa. Així mateix, el jutge ha dictat l'euroordre de detenció per als polítics catalans que estàn fora del territori espanyol. 

Llarena va citar per aquest divendres, 23 de març, a les 10.30 hores a totes les parts personades en la causa que s'instrueix en relació amb el procés del referèndum de Catalunya per notificar-los l'ordre de processament. 

Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva ingressen a la presó d'Estremera i Dolors Bassa i Carme Forcadell seran traslladades a Alcalá Meco. 

Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS
Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS | CatalunyaDiari.cat

 

La Fiscalia demanava presó sense fiança

Per la seva banda, la Fiscalia ha demanat presó sense fiança per a Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa. Cal recordar que tant Turull com Rull, Romeva i Bassa estan processats pels delictes de rebel·lió i malversació en la causa del 'Procés' que instrueix el magistrat Pablo Llarena, mentre que a Forcadell se li atribueix únicament delicte de rebel·lió, d'acord amb l'ordre de processament del jutge que ha donat a conèixer abans de celebrar la compareixença. 

També cal recordar que tots els citats aquest divendres, a excepció de Rovira, han estat prèviament en situació de presó provisional. Els consellers Turull, Rull, Romeva i Bassa van estar a la presó des del 2 de novembre fins al 4 de desembre del passat any —un total de 32 nits— quan el jutge va acordar la seva llibertat provisional subjecta al pagament d'una fiança de 100.000 euros, tal com publica 'El Nacional'.

D'altra banda, Carme Forcadell, va passar una nit a la presó després de prestar declaració en seu judicial el 9 de novembre i va sortir després d'abonar una fiança de 150.000 euros.

 

Imatge dels processats al Tribunal Suprem
Imatge dels processats al Tribunal Suprem | Cedida

Rovira no es presenta al Suprem 

D'altra banda, la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, ha informat aquest divendres, 23 de març, a través d'una carta publicada a la pàgina web d'ERC, que no acudiria a declarar al Tribunal Suprem, i que emprenia el camí de l'exili. Així doncs, la diputada no s'ha presentat a declarar davant el jutge Llarena, on també estava citada aquest matí. 

«Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d'altres que ens precedeixen han hagut d'agafar. El camí de l'exili», comença explicant la diputada d'ERC, qui ahir renunciava al seu escó, igual que ho van fer Carme Forcadell i Dolors Bassa, per no ser un «obstacle per a la sobirania del Parlament», tal com ho justificava Carme Forcadell a Twitter.  


Comentaris

envia el comentari