Jorge Ferrandis

Jorge, l'actor detingut per matar, esquarterar i enterrar la seva xicota a Barcelona

El cadàver va romandre durant més d'un any al congelador de l'assassí

Jorge Ferrandis, un actor de 43 anys, va assassinar i esquarterar la seva xicota el 2021. Va passar a Travessera de Gràcia, a Barcelona. Era el lloc on Jorge residia i treballava com a actor.

El presumpte assassí es dedicava a interpretar personatges en curtmetratges. A més d'actor, Jorge també era un expert en lluita escènica, esgrima, malabars i conducció esportiva.

L'home va posar fi a la vida de la seva parella, de 42 anys, i posteriorment la va esquarterar. El cos desmembrat va romandre amagat al congelador de la casa de Jordi durant més d'un any. Tot aquell temps, va estar planificant minuciosament què fer amb les restes humanes de la seva parella per no ser descobert.

Muntatge amb la imatge de Jorge Ferrandis
Imatge de Jorge Ferrandis, l'autor del macabre crim | Catalunya diari

Va ser llavors quan Jorge va decidir comprar un terreny al municipi de Pontons amb l'objectiu d'amagar-hi el cos. Pontons és una localitat que té una mica més de 500 habitants i que pertany a Vilafranca del Penedès. L'home va afirmar que havia comprat el solar per dur a terme una construcció en el futur.

Tot i això, des de la seva arribada els veïns del poble van començar a sospitar. Jorge tenia una actitud estranya i, a més, el terreny que havia comprat no estava habilitat per construir-hi res.

El recel dels habitants del municipi es va incrementar quan van advertir que Jorge havia començat a cavar. Es tractava d'un clot de gran profunditat. Tot i això, per desviar l'atenció, l'home va explicar que el que estava intentant fer era una fossa sèptica per recollir les aigües residuals d'una caravana que col·locaria.

La forma del forat que va cavar Jorge va aixecar sospites

En acabar de cavar el forat Jorge el va tapar i va col·locar fins i tot plantes aromàtiques per sobre de la terra. A més, va cercar la zona amb unes tanques, d'aquesta manera cap animal podria acostar-s'hi per furgar i descobrir el que hi havia amagat. A partir d'aquell moment, Jorge no va tornar mai a la localitat.

Per part seva, l'alcalde del poble, Josep Tutusaus, sospitava de Jordi i no creia res del que aquest explicava. Josep considerava que el clot cavat per l'home tenia forma de tomba. Va ser precisament per aquell motiu que va decidir donar l'avís al SEPRONA, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil.

Els professionals es van desplaçar fins al lloc on estava ubicat el terreny. Es trobava concretament a la Ponderosa, una de les urbanitzacions que pertanyen al municipi de Pontons. Un cop van arribar a la localització, van aconseguir la troballa del cadàver d'una dona que estava en avançat estat de descomposició. La dona era morta des del juliol del 2021. No consten, però, denúncies per la seva desaparició, ja que no tenia família, ni tampoc denúncies contra el seu xicot.

Les restes de la dona van ser trobades en diverses bosses

Les parts del cos estaven distribuïdes en un total de 16 bosses de plàstic que eren a dos metres de profunditat. Després de l'horripilant troballa, la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec del cas, aquell mateix dia va arrestar el presumpte culpable. Va passar el 3 de gener passat i va ser detingut a la localitat de Sant Andreu de la Barca, a Barcelona.

Imatge de Jorge Ferrandis
Jorge Ferrandis en un dels seus projectes com a autor | CEDIDA

Per part seva, l'actor va declarar a la Guàrdia Civil que ell només havia ajudat la seva parella, ja que aquesta es volia suïcidar. Afirma que el que va fer va ser proporcionar-li el terreny perquè el pogués dur a terme. Pel que fa al cos desmembrat, Jorge va assegurar que al seu moment va considerar que no li quedava cap altra opció que desfer-se del cadàver.

Confessa que ho va fer per por que l'incriminessin a ell com el culpable del crim. Tot i això, el jutge que ha portat el cas finalment ha sentenciat l'ingrés de Jorge a presó de forma provisional i sense fiança. Se'l declara culpable d'assassinat per violència de gènere i ocultament del cadàver.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp