Imagen del cartel de un taxi

José Antonio, el taxista que va perdre la vista en un robatori: «Sóc un mort vivent»

L'agressor al·lega que la víctima va iniciar la disputa

José Antonio, un taxista valencià de 58, va ser  víctima d'un robatori la matinada del març del 2015. Aquella nit, en l'atac, va perdre la vista i va acabar amb una síndrome postreumàtica per a tota la vida. «Sóc un mort vivent des d'aleshores. Ho sento pels meus fills, que són els que em cuiden», va declarar la setmana passada.

Aitor T, de tan sols 20 anys, està acusat  per clavar-li els dits als ulls fins que un d'ells va esclatar. De fet, la Guàrdia Civil va trobar taques de sang al sostre del vehicle que corresponien al globus ocular. Malgrat que l'altre ull no va explotar, les ferides van ser tan greus que va quedar cec de per vida.

Els fets

José Antonio va recollir al client a les 3.30 hores, a la sortida d'una discoteca en la Ciutat de les Arts i les Ciències. L'acusat li va demanar que el portés fins a Ontinyet, a 83 quilòmetres de València. L'import, a causa de la llargària del trajecte, ascendia 80 euros, per la qual cosa José Antonio va dubtar si Aitor duia els diners. El client va assentir.

Molt a prop del destí, el taxista va negar-se rotundament a entrar pel camí que va indicar-li el client i va detenir el cotxe en un polígon industrial. L'agressor, en veure que el taxímetre marcava 97 euros, va intentar fugir. No obstant això, José Antonio el va agafar d'un braç per evitar-ho. Va ser llavors quan Aitor va atacar brutalment al taxista. Intentant defensar-se sense poder veure res, va treure forces de flaquesa per sortir del vehicle, però l'agressor li va propinar nombroses puntades de peu i li va robar la motxilla en què havia guardat tots els diners de la jornada.

L'acusat assegura en declaracions a 'El Mundo' que la discussió va iniciar-se per culpa del taxista en reclamar-li l'import. La defensa del jove va demanar, consegüentment, l'absolució al·legant legítima defensa. «Li vaig dir que no parés en la carretera, que em portés a casa i que, quan arribéssim, li pagaria. Li vaig ensenyar la cartera perquè veiés que tenia diners i em va dir que no era suficient, que li donés també el mòbil. Al final, va donar una manotada i va tirar la cartera i jo vaig intentar fugir. Va començar un forcejament i vam caure els dos pel seient del copilot», va assegurar.

Aitor, acusado de robarle los ojos al taxista
L'acusat assegut a la banqueta | Cedida

Falses lesions

La Fiscalia demana una pena de presó de 16 anys i una indemnització de 760.000 euros. En primera instància, la Guàrdia Civil tenia la teoria que el jove no havia robat res però en les diligències van demanar-li al seu pare que li entregués tots els efectes que tingués; en aquests estava la motxilla del taxista, que va ser la prova per detenir-lo.

Per la seva banda, els forenses que havien declarat en el judici van explicar que Aitor va tractar de simular una lesió: «No hi havia evidències que hi hagués lesió a pesar que se li havien realitzat diverses proves, però l'acusat continuava portant un collet, la qual cosa ens fa pensar que pogués estar simulant-la». Posteriorment, els agents van poder comprovar que la ferida que tenia l'acusat en el llavi la hi va fer el seu amic després d'una discussió en la discoteca.

També et pot interessar...