José Cortés, el maltractador que va cremar viu el seu sogre per venjança al Vallès

Cortés feia mesos que maltractava a la seva parella però ella va aconseguir escapar amb la seva filla de tres anys

Juan Pita va ser assassinat a la Llagosta per l'exparella de la seva filla | Antena 3

Juan Pita era un excantant que s va fer famós als anys 90 i que com a conseqüència del seu èxit va endinsar-se al món de les drogues i l'alcohol, una addicció que el van portar a desenvolupar esquizofrènia, motiu pel qual va decidir construir-se una barraca al mig del camp a la Llagosta, al Vallès Oriental. Allí va ser on va perdre la vida després que l'exparella de la seva filla cremés la barraca mentre ell estava a dins.

És per això que el que era gendre de Pita, José Cortés, ha estat acusat per un jutjat de Sabadell de ser l'autor material de l'incendi que va cremar a l'excantant. Aquest però va comptar amb la col·laboració de dos còmplices coneguts com el Jaro i el Camarón. El primer es troba en parador desconegut mentre que el segon està en llibertat amb càrrecs després d'haver prestat declaració, segons recull 'El Español'. 

L'home va morir a causa de l'incendi, provocat, que va cremar la barraca on vivia
L'home va morir a causa de l'incendi, provocat, que va cremar la barraca on vivia | La Sexta

 

«O tornes amb mi o mato al teu pare»

La filla de Juan, Andrea, mantenia una relació des de 2017 amb un delinqüent, José Cortés que forma part d'un dels clans gitanos del narcotràfic més actius de la comarca de Catalunya. Cortés apallissava a Andrea fins a tal punt que més d'una vegada va haver d'anar a l'hospital amb traumatismes severs. 

Finalment ella va aconseguir escapar amb la seva filla de tres anys, va interposar una denúncia a Cortés i va establir-se en un centre d'acollida per dones maltractades. En adonar-se de la fugida, Cortés va assetjar a Andrea enviant-li tot un seguit de missatges per Whatsapp on l'amenaçava. Ella ignorava els missatges i com a venjança ell va dictar sentència: «O tornes amb mi o cremo al teu pare».

Aquest va ser el missatge que advertia a Andrea del que estava a punt de passar aquella nit del 12 de febrer de 2018 però ella el va ignorar novament sense imaginar-se que Cortés compliria amb la seva paraula. Segons recull el mateix mitjà, el 13 de gener al migdia, Juan no es va presentar a casa de la seva mare on acostumaven a reunir-se amb la seva filla i la seva néta. Davant de l'absència de Pita, les dues dones, van decidir acostar-se a la seva barraca i va ser llavors quan es van trobar amb fum, agents de policia, bombers i la barraca completament calcinada. 


Comentaris

envia el comentari