José Luis, l'executiu madrileny disparat per un sicari que el va confondre amb un narco

Va morir després de rebre vuit bales al seu cos

Imágen de José Luis, asesinado tras recibir ocho balas en su cuerpo
Imatge de José Luis, assassinat després de rebre vuit bales al seu cos | El Español

José Luis Lucas Serrano va ser un executiu madrileny, assassinat per la seva semblança amb un narco l'any 2014. L'individu va morir després de rebre tres tirs al rostre i cinc més a l'abdomen. L'assassí, segons afirmen fonts policials, buscava a una persona de la capital espanyola que probablement havia robat un carregament de cocaïna d'una banda de narcotraficants colombiana.

D'aquesta manera, José Luis va morir per error del sicari, segons informa ‘El Español’. La seva vida es va acabar després de creuar-se amb un home gras, de poca alçada, moreno i amb cabell fosc. L'home li va tocar diversos cops la finestra del seu Smart Blanc. Quan ja havia arrancat el cotxe i estava a punt d'incorporar-se a la calçada -de l'avinguda Córdoba de Madrid- va sortir del cotxe per veure que volia l'individu que l'havia molestat anteriorment, en aquest precís instant va ser quan l'home va disparar les vuit bales.

Vides similars 

El narcotraficant buscat i José Luis tenien la mateixa edat, 32 anys, i una complexió similar -cabell fosc, forts i alts-. A més, ambdós posseïen un cotxe similar i se'ls veia transitant per la mateixa zona aquests últims mesos. L'únic que variava entre tots dos és que un seguia formant-se a l'edifici de l'avinguda Córdoba, número 22, mentre que l'altre -que no va ser assassinat- entrava al gimnàs per mantenir la seva forma física.

Tres detinguts pel cas

Segons recull el mitjà citat, aquesta escena va transcórrer fa tres anys i tres mesos -el 2014-. En aquest cas, José Luis Lucas va aparèixer estès a terra a prop de l'església de la nostra senyora de la Fuencisla. Fins a la data, el cas -encara en fase d'instrucció- ha estat la causa de la detenció de tres persones d'origen colombià que es troben a presó provisionalment.


Són Breiner A. P., de 38 anys; José A. R. A., alies Snoopy, un home de 41 anys que dirigia una ‘oficina de cobraments’ a Madrid, i Jhonson Andrés M. V., de 31, aquest últim hauria participat en la vigilància de José Luis. Segons recull aquest mitjà, les fonts policials consideren que serà «realment complicat» saber qui és el cervell que s'amaga darrere dels fets.  

Després de la mort de José Luis

El presumpte assassí de José Luis, Breiner A. P., va fugir del país per refugiar-se a Colòmbia. En la seva fugida es va trobar amb un control policial i va haver d'abandonar el vehicle en un carrer pròxim. Més tard, els agents van trobar una Blackberry dins del seient. A més, segons recull el mitjà, l'assassí hauria trucat la matrícula i tenia el vehicle a nom d'un equatorià que no tenia res a veure amb els fets.

Després de viatjar per carretera fins a Alacant, on tenia familiars, va treure dos bitllets d'avió amb destí a Bogotà (Colòmbia). Un des de Barcelona i l'altre des de Lisboa. Finalment, va aconseguir burlar als investigadors i va sortir des de la capital portuguesa.

La víctima de l'oficina de cobraments, liderada per Snoopy, era un home format amb diploma en empresarials i anglès i portuguès, a banda de castellà. La seva família va rebre els fets amb tristor.

Imagen de josé Luis Lucas
Imatge de José Luis Lucas | El Español

Dos anys després els investigadors policials van rebre els seus primers fruits el maig del 2016. Els indicis trobats a la moto, van fer que en poc temps detinguessin a Jhonson. Per la seva part, el segon implicat -Breiner- va ser informat que la justícia l'estava buscant i va intentar escapar, però va ser detingut a Colòmbia després d'intentar pujar al país llatinoamericà amb una documentació falsa.

Va morir per conduir el mateix cotxe

Enguany, un sicari va posar fi a la vida de Francisco Javier M. S., nen Saéz, un dels més rellevants lladres espanyols i, alhora, molt vinculat amb el narcotràfic. El dia que la seva família li donava el seu últim adeu, al tanatori de la policia, es va adonar de l'ocupació de l'home. Si no haguessin tingut el mateix cotxe, potser avui José Luis seguiria amb vida.


Comentaris

envia el comentari