▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

José Manuel, desaparegut fa 8 anys a Espanya, trobat sense vida

Les restes òssies trobades per un passejant fa un any corresponen a aquest home

La policia ha confirmat el pitjor dels auguris sobre la desaparició de José Manuel Rodríguez, un home de 49 anys que va desaparèixer fa vuit anys a la zona del Tanque, a Santa Cruz de Tenerife. 

L'home va desaparèixer l'11 d'abril de l'any 2013 i ja en aquell moment es va pensar que podria haver patit algun tipus d'accident, ja que patia problemes de maluc que li dificultaven la seva capacitat per caminar. A més, necessitava medicació, de manera que si no el trobaven en els primers dies de la seva desaparició, les opcions de trobar-lo amb vida es reduïen dràsticament.

Des de la seva desaparició, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'havien coordinat i havien treballat en nombroses pistes que portessin a acabar-lo trobant, encara que sense sort.

Fa un any, a finals de maig de l'any 2020, un passejant, veí de la localitat de Garachico, va trobar un crani i altres restes òssies d'humà a la zona del Camino Viejo de les Cruces. Després de la troballa, les restes van ser traslladades a l'Institut de Medicina Legal (IML) per intentar identificar-los.

El caminant va explicar llavors a les autoritats que els ossos es trobaven en una zona de molt difícil accés i coberta per una gran quantitat de vegetació, el que feia gairebé impossible que algú els hagués trobat abans. Després d'alertar la Guàrdia Civil, el cos policial es va traslladar fins a la citada localitat, on es va trobar amb l'home que havia trobat els ossos.

Com que no hi havia manera d'explicar-los per telèfon on es trobaven els ossos, el caminant va acompanyar personalment als agents fins al lloc on els havia trobat, tal com ha informat 'Daute Digital'. Allà, la Guàrdia Civil va confirmar la presència de les restes òssies, però no hi havia res més al costat d'ells, cap mena de roba o de calçat ni cap objecte personal de la víctima, com una cartera o un rellotge que facilitessin les tasques d'identificació.

Curiosament, la mateixa setmana es van trobar altres restes òssies a la localitat del Tanque, la mateixa en què va desaparèixer José Manuel Rodríguez, així que en aquell moment es va pensar que podrien tractar-se d'ell. No obstant això, ara s'ha conegut que les restes que pertanyien a José Manuel van ser els trobats en el Camino Viejo de les Cruces, una localitat propera.

Un any per a la seva identificació

Es desconeixen moltes més dades sobre la troballa i sobre les possibles causes de la mort de José Manuel, encara que la proximitat de les dues poblacions podria indicar que l'home potser es va perdre fent una passejada o tingués algun tipus d'accident i, com que tenia la mobilitat reduïda pel seu problema de salut, fos incapaç de demanar ajuda o reincorporar-se.

La víctima, que en el moment de la seva desaparició tenia 49 anys, era un veí del Tanque que treballava a Medi Ambient del Cabildo Insular de Tenerife. Va ser enterrat dimarts passat, 11 de maig, després de confirmar la seva identitat i que la seva família, que acumulava 7 anys sense saber res d'ell, fos notificada.

D'aquesta manera, després d'aquests 7 anys de preocupació per saber què podia haver-li passat a José Manuel, els seus familiars han pogut donar-li sepultura i, almenys, descansar i saber que la situació ja ha acabat i que podran començar a girar pàgina.


Comentaris

envia el comentari