ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

José Miguel Hidalgo, el capità de la Guàrdia Civil que va aconseguir que parlessin Ana Julia, 'El Chicle' i l'assassí de Pioz

L'agent porta trenta anys a la Unitat Central Operativa UOC de la Guàrdia Civil

Imagen de José Miguel Hidalgo.
Imatge de José Miguel Hidalgo. | La Sexta

En el moment en què la Guàrdia Civil va trobar el cadàver del petit Gabriel Creu al maleter del cotxe de la seva assassina, mitja Espanya, inclosos els guàrdies civils, van quedar realment destrossada.

El capità José Miguel Hidalgo, del grup de persones de la Unitat Central Operativa (UCO), no va ser una excepció i va plorar, com tots. Aquest va ser el pitjor final per al petit Gabriel després de dotze dies amb l'ai al cor, intentant trobar-lo com fos. Dos dies després de trobar el cos del petit, José Miguel es va enfrontar cara a cara, un cop més, amb el mal en persona, encara que aquesta vegada tenia un altre nom: Ana Julia Quezada.

Hidalgo va aconseguir que la detinguda parlés i parlés, valent-se de la seva gran tranquil·litat, de la seva capacitat de connectar amb les persones trastornades per fer-los sentir còmodes parlant, tal com apunta 'ABC'. La confessió d'Ana Julia és l'última aconseguida per un home a qui molts dels seus defineixen com un «mestre de la investigació criminal» que deixa el protagonisme enrere per reivindicar el treball en equip.

Imagen de archivo de Diana Quer.
Imatge d'arxiu de Diana Quer. | Cedida

 

Un dels Nadals més difícils

Fa poc més de dos mesos, quan el capità de la Guàrdia Civil estava a punt de celebrar el Nadal amb els seus, va haver viatjar d'urgència a Galícia. Treballant colze a colze amb seu equip i els companys de La Corunya, també va aconseguir que José Enrique Abuín, més conegut com 'El Chicle' els portés fins al cadàver de Diana Quer.

Va ser ell qui va escoltar l'àudio gravat per la jove de Boiro i va reconèixer sense cap mena de dubte a qui havia interrogat un any abans. Dies més tard es descobria el parador del cadàver de Diana Quer al fons d'un aljub. Una altra nit més on hi va haver abraçades de dolor i moltes llàgrimes. Un comandament de la Guàrdia Civil que ha estat molts anys amb José Miguel Hidalgo explica que «Ell és el que s'espera d'un Guàrdia Civil. Molt càlid i proper amb les víctimes i amb les famílies, i implacable i incansable per detenir els dolents».

Imagen del joven desaparecido Yéremi Vargas.
Imatge del jove desaparegut Yéremi Vargas. | Cedida.

 

Yéremi Vargas, un dels seus comptes pendents

José Miguel Hidalgo ha viscut moments horribles dins de la Guàrdia Civil amb casos criminals, salvatges, però té una espina clavada des de fa anys: Yeremi Vargas, el petit de Vecindario. Una desaparició que encara no ha pogut resoldre.

Cal destacar que va formar part de l'equip que va atrapar a Joaquín Ferrándiz, el psicòpata que va violar i estrangular cinc dones a Castelló entre 1995 i 1996. A més, va viatjar al Perú on la Guàrdia Civil va alliberar a una nena marroquina de Barcelona, ​​raptada per un sàdic.

De molt jove, li va tocar encarregar-se d'un dels crims més sonats a Espanya, el cas del crim d'Alcasser. Van poder detenir a Ricart, però no a Anglès. Poc després es va enfrontar a un segrest llarg i terrible en què van creure que la víctima l'havien matat, el de Maria Àngels Feliu, la farmacèutica d'Olot.

Cal destacar que fa dos anys va pujar a un avió a Barajas procedent del Brasil i va preguntar qui era Patrick. Un jove de 20 anys va aixecar la mà. L'adolescent va matar els seus oncles Marc i Janaina i als seus cosins d'un i quatre anys.


Comentaris

envia el comentari