Josep Cuní revela que va rebre un «llibre bomba» d'ETA a COM Ràdio

El periodista de Tiana, ara a Ser Catalunya, va ser amenaçat per ETA i cada dia havia de mirar sota el cotxe | Ho ha explicat per primer cop en una entrevista

Josep Cuní a Ser Catalunya, durant l'emissió del seu nou programa 'Aquí Cuní'.
Josep Cuní a Ser Catalunya, durant l'emissió del seu nou programa 'Aquí Cuní'. | CatalunyaDiari.cat

El periodista de Tiana Josep Cuní ha tornat a primera línia. Aquest dilluns va arrencar el seu nou projecte periodístic a Ser Catalunya, retornant als seus inicis de Ràdio Barcelona. Aquí Cuní, que és com es diu el nou programa que presenta i dirigeix cada matí de 7 a 12, permet a una de les veus més conegudes del país tornar a tenir una cita cada dia amb els oients. Després de saber-se el seu retorn a la ràdio, després de passar amb poc èxit per la televisió privada 8TV i d'haver produït diversos reportatges televisius per Cuatro, diversos mitjans de comunicació han fet entrevistes a Cuní per saber com serà el seu nou projecte.

Una d'aquestes va ser al 'diari Ara' el cap de setmana abans d'iniciar el nou programa. Cuní va donar una informació fins al moment inèdita i que ell mateix ha reconegut que no havia explicat mai. Josep Cuní, quan presentava el matinal a COM Ràdio, va rebre un «llibre bomba» de la banda terrorista basca ETA. «A mi també em va amenaçar ETA i no ho sap ningú», assegura el periodista durant l'entrevista.

«Mirava sota el cotxe... i sortia del pàrquing acollonit»

«A mi em van recomanar, en una època i arran d'això, que quan anés a buscar el cotxe al pàrquing mirés a sota. I jo anava al pàrquing, mirava a sota i jo què sabia, quan mirava, si hi havia res...! Aleshores, quan posava el cotxe en marxa i sortia del pàrquing sempre ho feia acollonit durant una estona. I després de dos semàfors, pensava que no em devia tocar, aquell dia», relata l'ara periodista de SER Catalunya.

Josep Cuní assegura que va viure el patiment de ser una possible víctima d'ETA amb silenci i no ho va compartir ni amb l'audiència ni amb ningú. «Què havia de fer? Presentar-me com el paladí de les llibertats perseguit pel terrorisme? No sóc així», explica a l'entrevista al 'diari Ara'. El periodista no voldrà donar més detalls d'aquest moment de la seva vida que el terrorisme el va amenaçar i fins i tot intentar atemptar contra ell amb un «llibre bomba»; «Ho explico perquè, afortunadament, ETA ja no existeix. I perquè m'ho treu [el periodista havia preguntat a Cuní per les seves vivències]. Però no ho explicaré més».

El periodista creu que aquests eren problemes seus i no de la seva audiència, que no n'havia de fer res de si ETA l'amenaçava o de si tenia topades amb polítics. Durant la seva estada al capdavant del matinal de TV3 «fins a tres consellers de la Generalitat van demanar que em cessessin i em fotessin fora».


Comentaris

envia el comentari