Joseph McCann, el depredador sexual amb més de 37 delictes a Manchester

En un dels 37 càrrecs que se li imputen va obligar una dona, lligada, a veure com abusava dels seus 2 fills

Joseph McCann, de 34 años
Joseph McCann va deixar 11 víctimes | Sky.com

Joseph McCann té un dels historials delictius més esgarrifosos que el Regne Unit recorda en els últims temps. Amb 34 anys, McCann està sent jutjat a Londres com a presumpte autor de 37 casos de delictes sexuals.

El sospitós va traçar una ruta des de la ciutat de Watford fins a Manchester, una ruta on va segrestar, abusar i violar un total d'onze víctimes amb relats més propis de pel·lícules de terror. 

De moment, els càrrecs que se li imputen són 7 delictes de violació, una violació a un nen, 7 càrrecs de segrest i 2 més per abusos sexuals. Durant el judici, Joseph va posar la culpa dels crims a sobre de les forces de seguretat: «Si m'haguessin enxampat amb els dos primers, la resta no haurien succeït».

Els relats de les víctimes, esfereïdor

Els testimonis de les seves víctimes han estat molt durs després de ser detingut per la Policia. Una d'elles, una mare de Manchester, va assegurar que tot va començar quan va agafar un taxi per tornar a casa des de la feina. 

En Joseph l'esperava amb una actitud tranquil·la, i fins i tot es va oferir a acompanyar-la a casa «per assegurar-se que arribava bé». Un cop allà, però, l'home la va lligar a una cadira amb cable elèctric i va amenaçar de matar-la. 

El pitjor, però, encara havia d'arribar per ella. Mentre ella estava lligava i no podia moure's de la cadira, McCann va pujar a les habitacions dels seus fills. Davant la seva presència va violar la seva filla de 17 anys i el seu fill d'11.

Aquest és un dels relats més terribles d'aquest cas, però n'hi ha molts més. Una altra de les seves víctimes, una dona de 25 anys, va relatar que va ser segrestada poc després de mitjanit. Des de llavors, la dona va estar segrestada durant 14 hores, durant les quals en Joseph la va violar «molts cops».

El fiscal del cas, John Pirce, ha explicat que el sospitós va obligar la dona a dir-li que era una nena i a dirigir-se a ell com a «pare». Més endavant, en Joseph la va traslladar davant una escola, on va tornar a abusar d'ella. 

En un altre dels casos, McCann va segrestar dues nenes més, de 14 anys, però va ser interceptat per una patrulla de policia després de parar a comprar preservatius. Un dels policies, Michael Jennings, va veure que una de les nenes intentava cridar l'atenció des de dins del vehicle, un fet que va cridar la seva atenció. 

Després de perseguir-lo durant uns kilòmetres, el cotxe de McCann va xocar amb un altre, però ell va continuar la marxa tot i els danys. Finalment va deixar les nenes a la carretera, va robar una bicicleta i, després d'uns kilòmetres més, va demanar un taxi. 

La Policia va aconseguir interceptar el taxi, i tot i que en Joseph va intentar escapar corrents, va acabar pujant a un arbre i els agents el van acorralar. Així, un dels depredadors sexuals més perillosos que ha conegut el Regne Unit en els darrers temps acabava en custòdia policial.

Aquest 5 de desembre començarà el judici. 


Comentaris

envia el comentari