Muntatge del difunt Josu i el festival Viña Rock

Josu, el jove de 25 anys que ha mort al festival Viña Rock

El karateka vitorià va perdre la vida de forma sobtada

El darrer dissabte, 29 d'abril, tot anava normal a l'extensa esplanada del festival Viña Rock, que cada any se celebra a Villarrobledo (Albacete). Aquest és un dels festivals marcats en vermell per als amants d'aquest tipus de música. Sens dubte, una notícia ha sobresaltat els seus assistents, que gaudien de valent d'un dels millors festivals d'Espanya.

De cop i volta, un trist i estrany succés va tenir lloc en ple apogeu del festival: un jove vitorià va perdre la vida de manera sobtada després d'entrar en parada cardiorespiratòria. Així, moria poques hores després a un hospital d'Albacete. Aquest fet ha tenyit de dol aquest festival tan reconegut a Espanya.

Josu, el jove karateka que va perdre la vida al Viña Rock

El difunt Josu García de Albéniz tenia 25 anys i era un gran esportista, especialment amant del karate, i en principi no tenia cap malaltia aparent, cosa que ha deixat certament en xoc a tots aquells que el coneixien.

Josu García de Albéniz amb el quimono de karate
Josu García de Albéniz va ser traslladat a l'hospital abans de morir amb 25 anys. | Xarxes Socials

La mort de Josu es va produir després que, a primera hora de la nit de dissabte, 29 d'abril, el noi es desmaiava. Ho feia mentre escoltava un dels grups convidats al cartell del Viña Rock. Pocs segons després que es desplomés, els serveis sanitaris es van acostar fins on es trobava l'afectat per intentar reanimar-lo. Així mateix, ràpidament una ambulància se'l va emportar fins a l'Hospital General de Villarrobledo.

Josu va patir una parada cardiorespiratòria en ple festival

En aquells moments, després de l'esvaïment, semblava que el jove s'estava reanimant. Tanmateix, al cap de pocs minuts, va tornar a entrar en parada cardiorespiratòria i va morir, sense que els sanitaris poguessin fer res per ell.

Tot i que falten diversos detalls sobre l'autòpsia, les primeres indagacions parlen que no es tracta d'una mort violenta. Segons el diari ABC, diverses fonts la Guàrdia Civil han apuntat que continuen esperant les anàlisis toxicològiques. La veritat és que tot apunta que la mort de Josu podria estar relacionada amb la ingesta d'alguna substància, la qual hauria tingut molt a veure amb aquesta parada cardiorespiratòria que finalment ha acabat sent mortal. Això sí, ara com ara el cas està sota secret de sumari.

Ambulància
Els sanitaris no van poder fer res per salvar la seva vida. | Hexagon

Actualment, Josu estava entrenant per disputar un campionat europeu de karate

Josu, un jove nascut a Vitòria, era molt conegut dins el món del karate de la capital d'Àlaba. Des que era molt petit, practicava aquest esport al gimnàs Fitness Gasteiz. La veritat és que, actualment, Josu es preparava per a un campionat europeu.

Malauradament, se n'ha anat d'aquest món de forma sobtada. Així les coses, el seu cos serà traslladat a la capital alabesa en les pròximes hores, on familiars, amics i amics li faran un sentit comiat.

El succés ha deixat sense paraules alumnes i treballadors del gimnàs en què Josu s'entrenava cada dia. «Era un referent al club. Els últims anys estava despuntant a la categoria sènior. I ja havia estat convocat per la selecció espanyola, una de les més potents del món», afirmava una persona del gimnàs Fitness Gasteiz al diari El Correo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!