URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Una jove de 18 anys denuncia que un grup de joves la va violar a Pola de Lena, a Astúries

La notícia ha alertat els veïns, que ja demanen més vigilància
La Guàrdia Civil encara està investigant el cas | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest dilluns, 5 de febrer, una jove de tan sols 18 anys va denunciar haver patit una agressió sexual grupal, al municipi asturià de Pola de Lena. Per ara, la policia no ha realitzat cap identificació, ni tampoc ha detingut ningú, però la jove assegura que va patir la violació el matí de diumenge, 4 de febrer. 

 

Segons ha explicat, al voltant de les 09-00 hores, es trobava en un solar situat en el centre urbà de Pola de Lena, concretament entre els carrers Hermanos Grada i Severo Ochoa. Es tractava d'un lloc que molta gent utilitza com a aparcament gratuït, ja que a més té cotxeres privades, segons informa 'El Comercio'. 

Va assegurar que diverses persones l'havien violat

Precisament al voltant d'aquella hora va ser quan una veïna del municipi la va trobar, visiblement alterada. En preguntar sobre què li passava, la jove va assegurar que diverses persones l'havien violat. Amb tot, cal dir que en el solar on es trobava, i de fet tota aquella zona, és habitual observar joves que lloguen les cotxeres per organitzar festes, on no falten les begudes alcohòliques. 

 

Després d'aquesta esgarrifosa confessió, la veïna va alertar la Guàrdia Civil, i l'endemà la caserna de la policia a Rubín, Oviedo, va rebre la denúncia de la jove, i ha assumit la totalitat de la investigació. La suposada víctima ja ha acudit a l'Hospital Álvarez-Buylla, on ha estat examinada per veure si efectivament hi havia senyals de violació.

 

Podrien haver utilitzat drogues per poder violar-la

La Guàrdia Civil ha obert una investigació després de les confessions de la jove, i tot sembla apuntar a unes hipòtesis en concret, encara que també s'han detectat algunes contradiccions en el seu relat, segons assegura el mitjà citat. 

 

Una de les principals hipòtesis sosté que la jove va drogada, per tal que perdi el coneixement i memòria, i facilitar així la violació. Posteriorment, creu la policia, i consumida l'agressió sexual, va ser abandonada al solar. 

 

Per ara, no es coneixen més detalls sobre aquest succés, però això no ha evitat que el pànic s'apoderi de molts veïns del petit municipi, que exigeixen més vigilància. Cal dir, a més, que el solar on va aparèixer la jove està situat entre dos col·legis, i un parc.